Сериозен ръст на случаи на заразени деца и учители в

...
Сериозен ръст на случаи на заразени деца и учители в
Коментари Харесай

20 училища в София с коронавирус |

Сериозен растеж на случаи на инфектирани деца и учители в столичните учебни заведения регистрират от РЗИ в столицата две седмици след старта на образователната година.

В над 20 от образователните заведения са открити инфектирани възпитаници и учители, заяви за Dariknews шефът на РЗИ-София доктор Данчо Пенчев.

Става въпрос обаче за единични случаи. " Засега нямаме нито едно огнище в софийско учебно заведение ", разяснява доктор Пенчев.

Към момента няма приети в болница възпитаници с COVID-19, съобщи още шефът на столичната РЗИ, която следи обстановката в над 200 учебни заведения.

" В множеството случаи при учениците става въпрос единствено за носителство ", добави доктор Пенчев.

От изследваните досега към 600 учители на територията на София доста дребен % имат построени антитела.

Сред педагозите обаче, за разлика от развоя на инфекцията при децата, има налице клиника на болестта, само че като цяло няма тежки случаи, изясни доктор Пенчев.

Подробни данни за заболеваемостта в образователните заведения на територията на столицата ще бъдат изнесени по време на първата конференция на Националния щаб за битка с ковид в четвъртък.

Попитан за какво в множеството учебни заведения в столицата учениците седят по двама на чин, шефът на РЗИ-София разяснява, че в някои образователни заведения децата са настанени по едно на маса, само че използването на ограниченията е напълно въпрос на организация от страна на учебното управление.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР