Сериозен проблем с електрозахранването остави стотици семейства в централен квартал

...
Сериозен проблем с електрозахранването остави стотици семейства в централен квартал
Коментари Харесай

Стотици семейства в Горна Оряховица прекараха без ток почти 24 часа на Коледа

Сериозен проблем с електрозахранването остави стотици фамилии в централен квартал на Горна Оряховица без ток съвсем 24 часа на Коледа. Хората се оплакаха, че се е наложило да изхвърлят храната от хладилниците си, оповестява " Нова телевизия ".

Не единствено костенурките, само че 4-годишното дете на Ния Люцканова и фамилията ѝ също било насила да стои на мрачно и студено на Коледа. „ И тази нощ трябваше да спи на 12 градуса с 39 градуса температура. Храната в хладилника се е вмирисала ”, изяснява майката. По думите ѝ нощта била студена, неприятна и непразнична. „ Много е мъчно да обясниш на едно 4-годишно дете за какво няма ток и лампички, като предния ден е пристигнал Дядо Коледа ”, добавя Ния Люцканова.

Съдбата ѝ споделили още стотици нейни съседи. „ Звъняхме няколко пъти. Казаха, че се работи, а нямаше никакви служащи към трафопоста ”, споделя Гергана Владиславова.

В писмен отговор до NOVA от Енерго-про обясниха, че повредата е обхванала по едно и също време два трафопоста, което изключвало опцията за обезпечаване на аварийно зареждане на засегнатите 726 клиенти. Още нощес единият кабел бил ремонтиран, а от обедните часове през днешния ден - ток имали всички клиенти в региона.

Жителите на засегнатия квартал в Горна Оряховица ще търсят обезщетение и правата си от Енергото.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР