Сериозен път извървя Община Петрич за изграждането на новия Социален

...
Сериозен път извървя Община Петрич за изграждането на новия Социален
Коментари Харесай

Изпълнен проект! В Петрич отваря врати Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания


Сериозен път извървя Община Петрич за построяването на новия Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания. Комплексът е построен в парцел, който беше държавна благосъстоятелност, само че през 2018 години след поредност срещи и диалози беше възложен за прилагане на Община Петрич с главно предопределение – построяването на новото обществено звено.
Година по-късно кметът Димитър Бръчков съумя да стигне и до разпореждане на Министерски съвет за отпущането на 1 млн. лева за обекта.
Община Петрич се включи и със лични средства, оказа помощ с подаяние на профилирано съоръжение и Ротари клуб – Петрич. Новият Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания сплотява на едно място Дневен център за деца „ Слънце “ и Дневен център за възрастни „ Надежда “, ще има и съвременен рехабилитационен център. Социалният комплекс се намира в постройка, която е функционална и с налична архитектурна среда. Разполага със профилирани кабинети за работа с деца и пълнолетни лица с увреждания - зала за рехабилитация, зала за лечебна физкултура, сензорна стая, кабинети за психолог, логопед, лекарски кабинет и други. Има и нужното дворно пространство за занимания навън.
Откриването на придобивката стана в наличието на министъра на труда и обществената политика Иванка Шалапатова, която подчертава върху интензивността и мощното съдействие сред жителите, общинските институции и страната.
„ Всичко, което прочетох за активността на Община Петрич, сочи за доста високо качество на обществените услуги в община Петрич. В мое лице имате сътрудник. Не бива да позволяваме нито едно дете, нито един младеж да остане без поддръжка и нито един родител да се усеща самичък. Продължавайте да бъдете модел на положително партньорство и на сполучлива община “, сподели в приветствието си министър Шалапатова.
Екипът на кмета Димитър Бръчков работи интензивно и с резултати в обществената сфера, а доказателство в тази посока са обществените услуги – изцяло нови, които са разкрити за два мандата.
Това са:
Център за социална поддръжка – Петрич,
Преходно жилище,
Център за настаняване от фамилен вид – Петрич,
Нови 18 обществени жилища за уязвими групи и в този момент Социален комплекс за деца и пълнолетни лица с увреждания.
С тези обекти, които се извършиха сполучливо и работят в интерес на обществото, се срещна на място през днешния ден и министър Шалапатова.
Церемонията почете и регионалният шеф Мария Димова.
Водосвет за здраве при откриването на Социалния комплекс отслужи отец Ангел Кочев. С музикално осъществяване поздравиха гостите ученици на ЦПЛР ОДК - Петрич.
Благодарност към всички, които оказват помощ, с цел да се случва дейната ни обществена политика.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР