Сериозен недостиг на полицаи има в община Карлово. Най-малко 20-30

...
Сериозен недостиг на полицаи има в община Карлово. Най-малко 20-30
Коментари Харесай

Значителен брой полицаи не достигат в община Карлово

Сериозен дефицит на служители на реда има в община Карлово. Най-малко 20-30 са нужни в допълнение за опазването на реда в региона. Това заяви кметът доктор Емил Кабаиванов.
" Липсват служители на реда във всички дребни обитаеми места в общината ", добави Кабаиванов за организация Фокус.
Той напомни, че преди година министър председателят е поел уговорката във всяка обитаемо място да има служител на реда и в случай че това бъде изпълнено ще се работи паралелно с кметовете за недопускане и предварителна защита на престъпността на всички места у нас, както и за бързото откриване на причинителите на закононарушения. Община Карлово има направено предложение към Министерство на вътрешните работи още по времето на министър Румен Петков за това да бъде разкрито полицейско ръководство в село Розино, което има смесено население и към 4000 поданици. Участъкът ще може да покрива осем близки обитаеми места, като ще се дава 24-часово дежурство с полицейски патрули.
Необходимо е разкриването и на още един полицейски сектор в село Левски, или в Калофер, който ще обслужва северната част на общината. В момента една от огромните общини Карлово, както и околните до нея общини Брезово и Калояново са без покритие от полиция, а в тези общини престъпността е огромна. Според кмета на Карлово в Министерство на вътрешните работи би трябвало да се търсят способи и промени за пренасочване на броя чиновници, които сега не са заети с директна полицейска активност към нуждаещи се общини.
В множеството европейски страни регистрацията на коли не е активност на Министерство на вътрешните работи, а може да се направи в МОЛ-а, или хипермаркета.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР