Сериозен корупционен скандал разтърси футбола в Босна и Херцеговина, а

...
Сериозен корупционен скандал разтърси футбола в Босна и Херцеговина, а
Коментари Харесай

Корупционен скандал разтърси футбола в Босна и Херцеговина

Сериозен корупционен скандал раздруса футбола в Босна и Херцеговина, а локалната федерация излезе със мнение, че са нанесени неизмерими вреди на спорта в страната.

Футболни съдии и ръководители дружно бяха задържани в няколко града на някогашната югорепублика през днешния ден по отношение на следствие на уредени мачове за финансова полза. Проверката касае мачове от елитната и втората дивизия в Босна и Херцеговина, оповестиха от прокуратурата.

Заподозрените са застрашени от пускане на каузи за проведена престъпност, пране на пари, корупция и търговия с въздействие. Общо 12 за момента са задържаните, разгласи министърът на сигурността на Босна и Херцеговина Драган Мектич. Акцията е в подпомагане с локалната Държавна организация за сигурност.

"Работи се по определяне на споразумяване на мачове във Висшата лига и втора дивизия, предоставяне и пришемане на дарове за подпомагане да бъдат уредени мачове за финансова полза от сезон 2018-19, наричано погрешно черно тото, изясни още министърът. За някои от обвинените ще бъде желано задържане под стража ".

Пресконференцията на министъра се организира в град Баня Лука, а акцията, наречена ВАР, е стартирала по едно и също време в няколко града на страната.

"Повече от една година диря прокурор в държавната прокуратура, който да се захване с битката с уредените мачове в страната, само че всички поканени бягаха от отговорност. Явно тъй като се въртят доста пари и не е напълно безвредно, изясни министърът на сигурността.

Арестите идват с помощта на работата на основаната от УЕФА мултинационална организация за помощ и съгласуваност в битката с уредените мачове в цяла Европа, сподели още висшият политик на Босна и Херцеговина.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР