Сериозен кадрови проблем пред туризма и много неясноти около старта

...
Сериозен кадрови проблем пред туризма и много неясноти около старта
Коментари Харесай

Глад за кадри се очертава по морето за сезон Лято 2021

Сериозен кадрови проблем пред туризма и доста неясноти към старта на сезона. Така в Слънчев бряг обобщават обстановката в сектора в средата на април.

Хотелиерът Венелин Ташев предходната година е работил с личен състав от 250 души, тази година е наел едвам 50.

" Така и не можахме да ги назначим поради пандемията предходната година, при които им свършиха договорите за тържищата и хората останаха без никакви пари и когато ги потърсихме в края на юни и началото на юли, те към този момент всички бяха по чужбина. По този метод си изгонихме фрагментите и в монета не знаем с кой ще работим! Тепърва започваме да прозвъняваме на старите фрагменти, да забележим кой е тука, кой го няма и да започваме да търсим хора от други дестинации - Молдова, Украйна, можем да стигнем и до Египет! "

Трудно ще е за всички позиции, а равнищата на заплатите не могат да бъдат променяни поради нестабилната обстановка и неяснотата ще има ли туристи, прибавя Ташев, представен от БНР.

" Новото държавно управление би трябвало незабавно да реши за визите за руснаци и за трети страни като Турция, арабските страни и за тестванията и за метода, по който ще влизат туристите. Това би трябвало да бъде оповестено в другите държави1 "

Според хотелиерът в случай че се работи съответно може да има туристически сезон през юли и август.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР