Серина Уилямс заяви, че нейният водещ приоритет от много време

...
Серина Уилямс заяви, че нейният водещ приоритет от много време
Коментари Харесай

Серина Уилямс: Можех да умра след раждането на Олимпия


Серина Уилямс съобщи, че нейният водещ приоритет от доста време насам е развъждането на щерка ѝ, а не тенисът. Носителката на 23 трофеи от Големия шлем не е играла от юни насам, откакто се контузи по време на мача си срещи Алиаксандра Саснович в първи кръг на Уимбълдън. В прочувствено изявление за Elle амриканската легенда разкри по какъв начин животът ѝ е бил в заплаха поради затруднения, появили се след раждането на Олимпия.

„След като родих, целите ми се трансформираха. Имам 23 трофеи от Големия шлем – повече от всяка друга дейна тенисистка. Сега обаче успехите на корта за мен към този момент са предпочитание, а не нужда, както беше преди“ – споделя по-младата от сестрите Уилямс.

„Вкъщи ме чака прелестна щерка. Все още желая да надвивам и да спечелвам титли, само че не това е повода да се събуждам заран. С годините се научих да е отърсвам от провалите, да се застъпвам за значими дела и да не отстъпвам справедливостта, даже това да ми навлече неприятности. Това са неща, на които желая да науча и Олимпия. Както се оказа, раждането на щерка ми бе доказателство за това какъв брой мощно и какъв брой постоянно би трябвало да крещиш от време на време, с цел да бъдеш чут“ – добави шесткратната шампионка на Уимбълдън.

Уилямс описа, че след раждането се е чувствала по този начин, като че ли умира, и дълго е упорствала пред лекарите да бъде прегледана на скенер. Прегледът е открил съществуването на кръвен съсирек в белия ѝ дроб, който за благополучие е бил засечен в точния момент и това е избавило живота ѝ. Впоследствие обаче възстановителният развой е бил дълъг и сложен.

„Когато се прибрах от болничното заведение, не можех да измина дистанцията от улицата до къщата. На половината от дистанцията трябваше да се облегна на едно дърво, тъй като не можех да продължа. Цялото семесйтво обаче ме поддържаше и окуражаваше. Сигурно сърцата им са били свити, само че не го демонстрираха. Помня, че когато стигнах, татко ми ми сподели „Видя ли, успя“. Това е същият човек, който ме подлагаше на безпощадни тренировки в продължение на години. Благодарна съм им, че не посочваха какъв брой е неприятно ситуацията всъщност“.

Уилямс е безапелационна, че нейната последна към този момент „мейджър“ купа – тази от Australian Open 2017, е измежду най-специалните за нея. Именно след този шампионат тя разкри, че е бременна и че е страдала от хронична отмалялост по време на цялата конкуренция.

„Два дни преди Australian Open разбрах, че съм бременна. По това време тялото ми към този момент не ми се подчиняваше. Него не го интересуваше тенисът, а животът, който се развиваше вътре в мен. Разбира е, бременността не означаваше, че ще спра да играя тенис. Графикът ми за идващите два месеца беше цялостен. Не знаех по какъв начин ще премине AO. С всяка последваща подготовка ми ставаше все по-трудно и се изморявах от ден на ден. Не съм от най-ранобудните хора, само че всяка заран се събуждах с мотивацията да играя на лимита на опциите си. След това обаче австралийската горещина ме поглъщаше и изсмукваше силите ми. Въпреки всичко завоювах седем мача без изгубен сет“.

Все още не е ясно по кое време Уилямс ще се завърне на корта. Няколко седмици след Уимбълдън тя и нейният треньор Патрик Муратоглу показаха вяра, че американката ще се възвърне за US Open, само че това не се случи.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР