Серина Уилямс загуби от Белинда Бенчич с 2:6, 4:6 във

...
Серина Уилямс загуби от Белинда Бенчич с 2:6, 4:6 във
Коментари Харесай

Серина през сълзи: Сбогом, Торонто!

Серина Уилямс загуби от Белинда Бенчич с 2:6, 4:6 във втория кръг на шампионата в Торонто в един от последните мачове в кариерата си.

Ден преди дуела някогашната номер 1 в международния тенис и носителка на 23 трофеи от Големия шлем разгласи публично, че през месец септември ще постави завършек на дългогодишната си сполучлива кариера.

Бенчич контролираше мача и завоюва в два сета за 1:18 часа игра. Това е втори триумф за олимпийската шампионка против Уилямс на този шампионат след успеха й на полуфиналите в Торонто на същия корт през 2015 година.

След края на дуела Уилямс остана на корта за дълго прочувствено прощаване с публиката, която я изпрати с бурни и продължителни овации.

“Очевидно съм изпълнена с доста страсти. Обичам да играя тук, постоянно съм обичал да играя тук. Иска ми се да можех да играя по-добре, само че Белинда игра толкоз добре през днешния ден. Бяха забавни 24 часа. Както споделих в публикацията за Vogue, потресвам се от сбогуванията. Но, довиждане, Торонто, съобщи през сълзи огромната щампионка. - Беше наслаждение да играя пред вас всички тези години. ”

Серина Уилямс възнамерява да взе участие в Синсинати другата седмица, а последният шампионат в кариерата й се обрисува да бъде Откритото състезание на Съединени американски щати в края на месеца.

В идващия кръг 12-ата в схемата Белинда Бенчич ще срещне осмата сложена Гарбине Мугуруса от Испания, която отстрани естонката Кая Канепи с 6:4, 6:4.

Петата в схемата Онс Жабюр отпадна във втория кръг след загуба от китайката Чжън Цинвън с 1:6, 1:2 и отричане на тунизийката заради травма.

Американката Коко Гоф продължава напред след победа над шампионката от " Уимбълдън " Елена Рибакина от Казахстан с 6:4, 6:7(8), 7:6 (3).

Водачката в схемата Ига Швьонтек от Полша не срещна компликации и започва с безапелационна победа против австралийката Айла Томлянович с 6:1, 6:2.

Гледайте спорт на MAX с всички най-вълнуващи тенис дуели от ATP Masters 1000, ATP 500 и ATP 250, ATP CUP, ATP Finals и Next Gen, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР