Серина Уилямс смята, че липсата на много от звездите на

...
Серина Уилямс смята, че липсата на много от звездите на
Коментари Харесай

Серина Уилямс: Отсъствието на играчи няма да омаловажи титлата от US Open

Серина Уилямс счита, че неналичието на доста от звездите на WTA на предстоящя US Open няма да омаловажи спечелването на купата. В Ню Йорк няма да играят 6 тенисистки от Топ 10, отпред с първите две в ранглистата Ашли Барти и Симона Халеп, както и миналогодишната шампионка Бианка Андрееску. Според Уилямс обаче това глух да отнеме от значимостта на трофея.

„ Все още би трябвало да спечелиш седем мача, без значение кой е против теб. Ако спечелиш купата, би трябвало да и горделив със себе си поради това, че си триумфирал в тези ненормални условия – без почитатели и с всички тези правила и ограничавания. Това ще бъде доста съществено психическо тестване “ сподели носителката на 23 трофеи от Големия шлем на конференцията преди старта на Western & Southern Open.

Уилямс показа също, че е наела къща в Ню Йорк вместо да отседне в квалифицирания за играчите хотел, защото се опасява от евентуални опасности за здравето си.

„ Имам здравословни проблеми и не ми се желае да се заразя с Covid-19, или в случай че въпреки всичко се случи, бих желал да премине по-леко. Предвид проблемите ми с белите дробове взех решение, че оставането в хотела би било прекомерно рисковано за мен. В къща контролът е по-лесен, а аз нуждая се да съм оптимално спокойна и съсредоточена, с цел да играя добре “ показа още 6-кратната шампионка на US Open.

„ Тази година е специфична. Това е нещо, с което не сме се сблъсквали до момента. Изживяваме исторически миг, от който би трябвало да извлечем поучения “ приключи американката.

В първия си мач на Western & Southern Open Серина Уилямс ще играе против победителката от мача сред Аранча Рус или Алисън Ван Уитванк в идната фаза.

TennisKafe.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР