Серина Уилямс отпадна във втори кръг на силния тенис турнир

...
Серина Уилямс отпадна във втори кръг на силния тенис турнир
Коментари Харесай

Бенчич сложи край на участието на Серина в Торонто

Серина Уилямс отпадна във втори кръг на мощния тенис шампионат в Торонто, откакто позволи загуба от олимпийската шампионка Белинда Бенчич в два сета – в обособените елементи 2-6, 4-6, за към един час и 20 минути игра .

Трудностите за американката започнаха още в първия й сервис гейм, когато тя трябваше да отрази две благоприятни условия за пробив пред швейцарката. 12-та в схемата в последна сметка се добра до подобен в третия гейм, а по-късно направи нов за задатък от 5-2 и сервис за сета. Въпреки опита за завръщане в частта, Серина се пропука при петия сетбол за Бенчич и по този начин изостана в резултата. Вторият бе равносилен, като разликата сред двете тенисистки пристигна от единствено един пробив. Бенчич дочака своя момент в седмия гейм и осъществя брейк, след който умерено довърши нещата в своя изгода.
Серина се сбогува с Канада след провалянето от олимпийската шампионка.
Тя завърши срещата с осем аса и пет двойни неточности, като загуби единствено шест точки на първи сервис за целия дуел и избави единствената опция за пробив, която се откри пред Уилямс в края на първия сет. В спор за място на четвъртфиналите олимпийската шампионка от Швейцария ще играе с осмата сложена Гарбине Мугуруса, отстранила ветеранката от Естония Кая Канепи в два сета. За Уилямс следва присъединяване в Синсинати и най-вероятно последно такова на Ю Ес Оупън, след което се чака 23-кратната шампионка в шампионатите от Големия шлем да приключи забележителната си кариера.

Номер 1 в света Ига Швьонтек нямаше проблеми в мача си с Айла Томлянович, давайки единствено три гейма на австралийката по пътя към триумфа. За нея следва мач с бразилката Беатрис Хадад Мая . Топ сложени в схемата при дамите обаче нямаха същата орис като Швьонтек – от шампионата отпаднаха втората Анет Контавейт (загуба от Жил Тайхман), както и четвъртата и петата надлежно Паула Бадоса и Онс Жабер, които не можаха да довършат мачовете си против Юлия Путинцева и Цинуън Джън. За идната фаза се класираха още Мария Сакари, Каролина Плишкова, Камила Джорджи, Коко Гоф, Алисън Риск, Джесика Пегула, Симона Халеп, Арина Сабаленка и Бианка Андрееску.

Големи изненади паднаха при мъжете в следващия ден от мощния тенис шампионат от сериите Мастърс 1000 в канадския град Монреал. Четирима от първите петима сложени в главната скица на конкуренцията се сбогуваха с присъединяване си още във втория кръг на съревнованието .

Първата жертва падна в дуела на втория подложен Карлос Алкарас. Младият испанец имаше за противник американеца Томи Пол и отстъпи със 7-6 (4), 6-7 (7), 3-6 за близо три часа и 25 минути страхотна борба на корта. Алкарас имаше преимущество от пробив в първите два сета, като стигна до до мачбол при 7-6 в тайбрека на втория, само че в последна сметка трябваше да преклони глава пред Пол, който ще играе с 13-ия в схемата Марин Чилич в идната фаза, откакто хърватинът даде пет гейма на руснака Карен Хачанов.
Медведев преклони глава пред Кирьос в Монреал.
Сънародникът на Хачанов и първа ракета в света – Даниил Медведев, също си стегна багажите след проваляне от намиращия се в топ форма Ник Кирьос в три сета. Австралиецът стигна до финала на Уимбълдън, а по-късно победи във Вашингтон и затвърди положителното си моментно положение с поврат над лидера в схемата след 6-7 (2), 6-4, 6-2 . Кирьос ще играе със сънародника си Алекс Де Минор в спор за място на четвъртфиналите, откакто Де Минор отстрани първата ни ракета Григор Димитров.

Аут от шампионата са и третият и петият сложени в схемата надлежно Стефанос Циципас и Андрей Рубльов. Гъркът бе отхвърлен от конкуренцията от британеца Джак Дрейпър след 5-7, 6-7 (4), до момента в който руснакът бе отстранен също в два сета от различен представител на Англия Даниел Еванс след 4-6, 4-6 . Единственият от първите петима сложени, който завоюва своя дуел, бе четвъртият в схемата Каспер Рууд – финалистът на Ролан Гарос се оправи с Алекс Молчан в два сета. Напред не престават още Хуберт Хуркач, Роберто Баутиста-Агут, Пабло Кареньо Буста, Яник Синер, Гаел Монфис, Тейлър Фриц, Алберт Рамос-Виньолас, Камерън Нори и Феликс Оже-Алиасим. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР