Серина Уилямс непосредствено преди седмица негласно обяви, че по време

...
Серина Уилямс непосредствено преди седмица негласно обяви, че по време
Коментари Харесай

Краят е все по-близо: Серина отстъпи пред шампионката от US Open на старта в Синсинати!

Серина Уилямс директно преди седмица мълчешком разгласи, че по време на тазгодишния US Open ще постави завършек на своята кариера след над две десетилетия в WTA Тура и 23 трофеи от Големия Шлем. Легендарната американка прави своебразна почетна обиколка по време на американското турне, с цел да си вземе последно довиждане с публиката, която я поддържа безусловно в хода на цялата ѝ кариера.

След провалянето си във втория кръг на WTA-1000 конкуренцията в Торонто, то през днешния ден някогашната номер едно на старта в Синсинати се изправи против една от представителките на бъдещето и настояща шампионка от US Open - Ема Радукану. В дуела ясно си пролича, че времето на Серина за огромния тенис вероятно към този момент е изтекло и тя инкасира тежко проваляне за едвам 65 минути на корта - 4:6 0:6. За британката, която след триумфа си отдаде нужната респект на именитата американка, във втори кръг следва да срещне друга Шлем шампионка и някогашна номер едно в лицето на Виктория Азаренка.

Ема започва надалеч по-добре дуела, като разликата във физическото положение и годините безспорно си сподели думата, заради което 19-годишната тенисистка нямаше особени компликации с това да вземе удобен задатък от два пробива и 4:1. Серина даде всичко от себе си в последвалия гейм и подвигна публиката на крайници, получавайки ръкопляскания даже от съперничката си, откакто редуцира пасива си чрез рибрейк, но силите ѝ не стигнаха за освен това от това да печели личните си подавания и Радукану се приближи на единствено сет от успеха.

Втората част образно сподели, че без значение от голямата си класа, то 23-кратната шампионка от Шлема към този момент не разполага с физическите данни да е конкурентна на младото потомство и на бърза ръка изостана с 0:4. Радукану от своя страна бе безкомпромисна по отношение на локалната фаворитка и определяна от мнозина като най-великата тенисистка в историята,,,връзвайки ѝ геврек " в идните минути по пътя към триумфа си, с което приближава Уилямс на евентуално единствено мач от отказването.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР