Серина Уилямс неизменно в последните над 20 години се утвърди

...
Серина Уилямс неизменно в последните над 20 години се утвърди
Коментари Харесай

Най-великата с причина: Серина развенча световната №2 и удължи кариерата си на US Open!

Серина Уилямс непроменяемо в последните над 20 години се утвърди като емблемата на международния женския тенис и няма да е пресилено, в случай че кажем, че се трансформира в най-великата спортистка стъпвала на корта. 23-кратната шампионка от Шлема се завърна в игра през този сезон след 12-месечна пауза по време на Уимбълдън, като с настъпването на годишното турне в родината ѝ американката оповести чрез колаборация със списание " Vogue ", че след края на тазгодишния US Open, откъдето датират седем от,,мейджър " трофеите ѝ, ще се сбогува със спорта.

В хода на подготвителните съревнования някогашната номер едно не впечатли изключително с представянето си, само че за сметка на това показва високо ниво на старта на Откритото състезание на Съединени американски щати и отсрочи отказването си. Уилямс още при втория си мач в Ню Йорк трябваше да премери сили със международната номер 2 Анет Контавейт, като конфликтът посред им се трансформира в спиращ дъха трилър, за което оказа помощ и невероятната аудитория, а 40-годишната американка зарадва милионите си почитатели по света, триумфирайки след 2 часа и 29 минути на корта - 7:6(4) 2:6 6:2. По този метод " Последният танц " за легендата продължава и в третия стадий на надпреварата тя ще срещне Айла Томлянович.

Серина потегли доста по-добре в дуела за наслада на всички по трибуните и ударите ѝ постоянно се превръщаха в уинъри, като доближи и шансове за брейк, само че те бяха избавени от вездесъщия сервис на международната номер две. Американката след това преодоля брейкбол на съперничката и на собствен ред доближи нови такива, когато окрилена от всичките си почитатели подсети за върховите си дни в кариерата, като се възползва от безпощадния си форхенд, само че в последна сметка остана безсилна против началния удар на естонката и изпусна да пробие в 12-минутното подаване.

40-годишната легенда на спорта дочака своя късмет в деветия гейм и облагодетелствана от грешките на Контавейт осъществя брейк, който ѝ даде опция да сервира за продобиване на частта, но втората в света побърза да потвърди на какво е способна и под натиска ѝ, локалната фаворитка направи двойна неточност и инкасира рибрейк, с цел да станем очевидци на тайбрек. В него двете състезателки разчитаха на първото си подаване и вървяха ръка за ръка до почивката, след която Уилямс извърши замайващ ретур, донесъл ѝ минипробив, който се оказа пребогат на 23-кратната шампионка от Шлема с директна точка от сервис да се поздрави с триумф в откриващия сет, вдигайки целия,,Артър Аш Стейдиъм " на крайници, дружно с хората в щаба си, в който попадат имена като сестра ѝ Винъс, Рене Стъбс и легендата на голфа Тайгър Уудс.

Във втората част интензитетът в представянето на Серина очевидно понижа, което изглеждаше изцяло разумно поради възрастта на американката, което даде комфортна опция на естонката да нападна и тя го направи, като осъществя осем уинъри в първите три гейма, откъсвайки се с два пробива задатък - 3:0. Бившата победителка в шампионата отреагира уместно на протичащото се и своебразно обстреля полето на естонката, като редуцира пасива с рибрейк, но броени минути по-късно по трагичен метод изгуби сервис гейма си от състояние 40:0 и силите ѝ в оставащите мигове стигнаха едвам завоюва още един път подаването си, преди Контавейт, която записа 13 печеливши удари против едвам три неточности в сета, да възвърне равенството в общия резултат.

При старта на третата част Серина с изявите си на корта показва, че е запазила задоволително огромен енергиен ресурс да се бори за успеха и даже все по-често излизаше в ролята на победител при по-дългите разигравания. Втората сложена съществено се изнерви под непрестанните крясъци за локалната фаворитка от страна на публиката и в гнева си позволи серия от грешки, което изведе американката с пробив напред. 23-кратната шампионка от Шлема сервираше за затвърждаване на преимуществото си, само че сходно на по-рано в мача се пречупи под напора на съперничката и съобщи началния си удар от обстановка 40:0.

Легендата на спорта обаче не пропусна да подсети за най-славните си моменти на корта и своебразно извоюва нов пробив чрез редица първокласни осъществявания в размените от главната линия, който затвърди безпроблемно и на процедура докосваше крайния триумф - 4:1. Преломният миг в срещата пристигна при сервис на Уилямс в седмия гейм, когато американката се довери напълно на началния си удар, с цел да отрази опция за връщане на брейка ѝ, преди в идните минути с необикновен ретур да ознаменува превъзходната си победа още в подаването на Контавейт!

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР