Серина Уилямс не се е оттеглила окончателно от тениса и

...
Серина Уилямс не се е оттеглила окончателно от тениса и
Коментари Харесай

Серина: Не съм се оттеглила, шансовете да се завърна са много големи


Серина Уилямс не се е отдръпнала дефинитивно от тениса и има напълно действителна опция да се завърне на корта. Това съобщи самата тя на конференция в Сан Франциско, на която промотира новата си капиталова компания Serena Ventures. Носителката на 23 трофеи от Големия шлем разкри, че не харесва думата „ отдръпване “, а вместо това е решила „ да еволюира оттатък тениса “.

„ Шансовете да се завърна са доста огромни. Ако дойдете в дома ми, ще видите, че имам тенис корт. Не съм се отдръпнала. Все още не съм мислила за дефинитивно отдръпване “ – сподели някогашната №1.

На тазгодишния US Open по-младата от сестрите Уилямс стигна до трети кръг, където загуби от Айла Томлянович. Преди това обаче американката записа най-голямта си победа за последните няколко години, елиминирайки международната №2 Анет Контавейт.

„ Преди няколко дни се разсъниха и отидох на корта, след което внезапно осъзнах, че за пръв път в живота си не се приготвям за шампионат. Чувството беше много необичайно, като че ли това е първият ден от остатъка от живота ми. Като цяло беше прелестно, само че към момента се пробвам да намеря салдото “.

Макар да твърди, че е изцяло допустимо US Open да не е бил последният шампионат в кариерата ѝ, по време на конкуренцията в Ню Йорк бе проведено тържество в нейна чест, а голям брой известни персони от света на спорта, поубизнеса и политиката я определеиха като „ Най-великата за всички времена “ и ѝ пожелаха всичко най-хубаво в идващия стадий от живота ѝ.

Най-успешните „ мейджър “ шампионати за Уилямс бяха Australian Open и Уимбълдън, където завоюва купата по седем пъти. Тя има и четири трофея от Финалите на WTA, както и златен олимпийски орден на сингъл от Игрите в Лондон през 2012 година
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР