Серина Уилямс - Наоми Осака ще бъде финалът при дамите

...
Серина Уилямс - Наоми Осака ще бъде финалът при дамите
Коментари Харесай

Серина Уилямс е на девети финал на Откритото първенство на САЩ

Серина Уилямс - Наоми Осака ще бъде финалът при дамите на тазгодишното издание на Откритото състезание на Съединени американски щати.

Американката нямаше никакви проблеми стъпка преди огромния мач и победи с 6:3, 6:0 Анастасия Севастова.

Така някогашната номер 1 в света ще спори за девети път за трофея от последния за годината шампионат от Големия шлем. В шест от тези случай Уилямс, която е 26-а в международната класация сега, е печелила.

Преди година американката си взе отмора от професионалните си отговорности, с цел да роди първото си дете, като бременността ѝ бе тежка.

Снимка: Reuters

" Това е необикновено, тъй като преди година безусловно се борех за живота си след раждането. След това всеки ден благодаря, че съм жива и, че мога да се любувам на това, което върша най-добре – да играя тенис. Няма значение какво се случва в мачовете, аз съм удовлетворена и се смятам за победител ", сподели 37-годишната американка, която за 31-ви път доближава до край на шампионати от Големия шлем.

Със срещата за купата тя ще стане третата най-възрастна жена, която ще взе участие във край на най-важните шампионати за годината, а в случай че победи ще бъде и най-възрастната шампионка, подобрявайки личния си връх от Откритото състезание на Австралия през 2017.

Снимка: Reuters

За задачата обаче първо би трябвало да се оправи с първата японка, достигнала до край на шампионатите от Големия шлем - Наоми Осака, която победи миналогодишната финалистка Медисън Кийс с 6:2, 6:4.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР