Серина Уилямс може да се отказа, но женският тенис бързо

...
Серина Уилямс може да се отказа, но женският тенис бързо
Коментари Харесай

Шампионката Швьонтек: Имах психологически проблеми; не очаквах да спечеля трофея

Серина Уилямс може да се отхвърли, само че женският тенис бързо откри своята нова доминантна фигура, а точно Ига Швьонтек. Световната номер едно е на път да изпрати паметна година в кариерата си, защото през днешния ден завоюва втората си купа от Шлема в хода на 2022-ра и първа въобще на твърди кортове. Швьонтек направи същинско показано във финала на US Open, преодолявайки съпротивата на Онс Жабер в поредни сетове и се трансформира в първата състезателка от Полша, която печели купата в Ню Йорк от основаването на конкуренцията, а ето какво показа щастливата шампионка директно след триумфа си:

" Изобщо не чаках да печеля шампионата. Обикновено би трябвало да преминеш през тежък интервал, откакто си спечелил купа от Големия шлем и тъкмо това ми се случи след Ролан Гарос. Истина е, че към този момент имах един извоюван трофей в Париж, само че лудостта с онази моя победна серия продължи прекомерно дълго и най-после не устоях душевен. Резултатите ми в предходните шампионати на твърди кортове бяха надалеч под личните ми упования, само че като че ли хората стопираха да чакат от мен да спечелвам всеки един мач и това ми оказа помощ да се отпусна на US Open и още веднъж да покажа най-хубавия си тенис. В Ню Йорк се играе мъчно, тъй като е необикновено шумно и атмосферата е същинска полуда.

Толкова доста сензации са се случвали в този град. Горда съм с това, че устоях душевен на цялото натоварване през последните две седмици. Онс, ти правиш необикновен сезон и актуалният шампионат не е изключение. С теб към този момент сме оформили отлично съревнование и занапред ни следва да изиграем още доста мачове между тях, а ти сигурно ще спечелиш някои от тях, тъй че не се притеснявай " - утеши полякинята своята подгласничка в Откритото състезание на Съединени американски щати.

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР