Серина Уилямс беше глобена със $17 000 заради поведението си

...
Серина Уилямс беше глобена със $17 000 заради поведението си
Коментари Харесай

Глобиха Серина Уилямс за поведението ѝ на финала на US Open

Серина Уилямс беше санкционирана със $17 000 поради държанието си по време на финала на US Open в събота.
 Наоми Осака разплака Серина Уилямс и завоюва US Open
Изгубилата мача от 20-годишната Наоми Осака (Япония) назова съдията на стола " измамник " и " апаш ".

Пред 23-те хиляди фенове на най-големия корт в света, на родна земя, носителката на 23 трофеи от Големия шлем наруши правилника не един път.

Проблемите започнаха във втория сет, след първия изгубен при безапелационното превъзходство на излъчващата идеален надзор над страстите си Осака с 2:6.

Карлос Рамос я предизвести поради неразрешено приемане на препоръки от треньора ѝ Патрик Муратоглу по време на мача, след което тя прекъсна играта и отиде до него, твърдейки го, че не е приемала препоръки от ложата на екипа си, че в никакъв случай не мами и че по-скоро би изгубила мача, в сравнение с да направи това. Извика също, че той няма право да я упреква в измама пред щерка ѝ.

В това време тв феновете видяха записа от камера, която демонстрира жестовете на Муратоглу към Серина, който два пъти ясно ѝ демонстрира, че тя би трябвало да промени позицията си на корта. След мача самият треньор на американката призна, че съдията е бил прав, че се е опитал да помогне на Серина, само че че тя не е видяла жестовете му.

Ситуацията ескалира, когато при двойна неточност на Серина и загуба на гейм тя строши ракетата си в земята и последва не предизвестие, а наказване - точка за противничката в идващия гейм. Тук Серина също реагира яростно. При идната отмора тя отиде при съдията ѝ непосредствено стартира да му крещи и да го наскърбява с думите, че е апаш и измамник, че тя в никакъв случай не е мамила и че той в никакъв случай повече няма да управлява неин мач. Този път наказването, спазващо тъкмо правилника, бе не предизвестие, не точка, а цялостен гейм за съперничката.

Резултатът стана 5:2 при сервис на Серина, която завоюва подаването си, само че Наоми Осака, която съумя да се абстрахира от абсурда и нито сподели отношението си, нито сподели нещо, не пропусна да затвори сета и мача. След като завоюва първата си купа от Шлема и двете със Серина се прегърнаха на мрежата обаче 20-годишното момиче седна на мястото си, разплака се и не съумя да се успокои до края на церемонията. Серина също беше смутена, а гнева ѝ към съдията продължи да се излива и след мача. Тя назова педантичното му съблюдаване на правилника " сексистко ", тъй като доста мъже тенисисти, които трошат ракетите си на корта, не получават санкции, и за момент не позволи, че е сбъркала в държанието си.

Глобата на Уилямс ще бъде приспадната от чека, който тя получи на финала, на стойност 1.85 млн. $.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР