Сериалите по стрийминг платформите са катедралите на 21-ви век, казва

...
Сериалите по стрийминг платформите са катедралите на 21-ви век, казва
Коментари Харесай

Холивудски експерт: "Бъдещето е в продължителния стрийминг на сериали!"

Сериалите по стрийминг платформите са " катедралите " на 21-ви век, споделя пред Ройтерс специалистът по писане на сюжети Робърт Маккий.

Слънцето може да залязва за холивудските продукции, както и за неговата именита кариера там, само че Маккий (81 г.) не е обезпокоен. Той гледа с оптимизъм на възхода на различните занимания за дребните екрани на тв приемник или смарт телефон.

Филмовите продуценти се тревожат за приходите от бокс-офис класациите, а родителите - за способността на децата да се концентрират оттатък клиповете в ТикТок. Холивудският гуру Маккий обаче е на мнение, че в основата си динамичността на сюжета и героите си остават същите, а  новите формати могат да ги обогатят.

Виж още: " Черната пантера: Уаканда вечно " чупи върхове с 330 млн. $ в международния бокс-офис

" Виждам бъдещето като ослепително, само че то не е в киносалоните ", споделя Робърт Маккий пред Ройтерс по време на своя аудиенция в Израел, финалната част от прощалното турне на поредицата му от лекции.

" Бъдещето е в продължителния стрийминг. За мен той стопира дъха. Те ще бъдат катедралите на 21-ви век, шедьоврите на изкуството ".

Експертът дава за образец комплицираното основаване на сериали с доста сезони като " В обувките на Сатаната " или " Озарк ", които имат десетки часове ефирно време спрямо продължителността сред 90 и 120 минути на обичайните игрални филми.

Според него маратонското гледане е доказателство за мощен интерес.

Виж още: По малко от всичко, само че с ясни отговори: Какво ни чака във финалния сезон на Stranger Things?

" За да се понижи човешкото внимание, фактически се изисква смяна на генетично равнище. Това са нелепости ", е мнението на Робърт Маккий.

" Променя се обсегът на ползите. Младите хора не са учтиви. Те няма да седят 60 секунди и да гледат нещо, което не им харесва. Ако ангажирате интереса на хората през днешния ден, то те ви дават дни от живота си. "

" И страхотната телевизия прави тъкмо това ", прибавя холивудският гуру, който е създател на пет книги и  десетилетия изнася пред десетки хиляди хора " най-популярния семинар по сюжети в страната ", както го дефинира в. " Ню Йорк таймс ".

Киното, преобладаващо през огромна част от 20-и век, видя спад на феновете, защото публиката избра удобството да гледа филми вкъщи. Това бе наложено от ограничаващите ограничения, въведени поради КОВИД-19. Видео пиратството също подкопава облагите на филмовите компании.

" Не ме интересува " изменящата се стопанска система, споделя Маккий, който възнамерява да стартира нов онлайн семинар.

" Има надарени хора. Ако не друго - най-малко като количество... Те са по-добре образовани. Но не задоволително... във връзка с формата на изкуството ", е мнението на Робърт Маккий.

" Моето търсене е ориентирано към това по какъв начин мога да направя неразделните съставни елементи на една история по-ясни, тъй че хората да я схванат по-бързо и по-добре ".

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР