Сериалът The Queen`s Gambit, който е един от най-обсъжданите и

...
Сериалът The Queen`s Gambit, който е един от най-обсъжданите и
Коментари Харесай

The Queen's Gambit и Money Heist се превръщат в мобилни игри в Netflix

Сериалът The Queen`s Gambit, който е един от най-обсъжданите и харесвани сериали на Netflix, може би в никакъв случай няма да се снабди с нов сезон, само че историята ще бъде продължена по ексцентричен метод - посредством мобилна игра на шахмат.

Netflix има намерение да употребява големия интерес към продукцията с Аня Тейлър-Джой, като я трансформира в част от своето гейминг-подразделение.

Компанията ще пусне играта The Queen`s Gambit през лятото на 2022 година, като потребителите ще влязат в ролята на гениалната шампионка Бет Хармън, до момента в който играят против противниците ѝ от сериала.

Сценарият и декорите от истинския филм са вплетени в сюжета на играта - от въобразената преобърната шахматна дъска на тавана, с която Бет се учеше да развива тактиките си като дете, до атмосферата в залата от шампионата в Съюз на съветските социалистически републики от финалния епизод.

Играта ще предлага както уроци по шах, по този начин и партии сред другари или надпревари с други консуматори. Разработката е на английското студио Ripstone, като разказват играта като " впечатляващо пояснение в обич към сериала ".

The Queen`s Gambit ще може да се играе единствено в Netflix, което докара и до рецензии против компанията, че експлоатира истинската история, с цел да продава на потребителите си шахматна видеоигра, съществуваща в хиляди разновидности онлайн и офлайн.



Това обаче е част от по-мащабната тактика на компанията да притегля нови клиенти посредством прибавяне на гейминг-услуга.

Вплитането на кино сюжети в игрите им ще продължи и с предстоящ план, обвързван със сюжета на испанския шлагер " Money Heist ". В него играчите ще се огранизират в скица за грабеж на казиното на подозрителен милиардер в Монако, като играта ще се появи следващата година.

" Shadow and Bone: Destinies " също ще употребява героите и историите от едноименния сериал на Netflix. До края на 2022 година се чака да излязат общо 9 нови заглавия за мобилни игри, a още четири - през 2023.

Преди месец Netflix пусна своя версия на известната настолна игра Exploding Kittens, като скоро се чака да излезе и анимационен сериал по претекстове от нея.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР