Сериалът Приятели“ е феномен в историята на телевизията и шоубизнеса

...
Сериалът Приятели“ е феномен в историята на телевизията и шоубизнеса
Коментари Харесай

Дженифър Анистън коментира „обидния“ хумор в „Приятели“

Сериалът „ Приятели “ е феномен в историята на малкия екран и шоубизнеса като цяло. П ърви ят сезон започва през 1994 година , а ползата към него през идващите 10 години , в които се снима, става все по-голям и трансформира шестимата основни артисти в милионери и международни звезди.

В последна сметка през днешния ден шоуто освен е емблема на едно десетилетие от телевизионната история . То стана част от поп културата, а няколко генерации израснаха с шегите и обичаните герои от екрана .

 дженифър анистън другари Getty

И до момента в който сериалът остава много популяр ен и намира път и към по-младите хора, които даже не са били родени през 1994 година, мнозина започнаха да се питат по какъв начин остаряха някои смешки и сюжетни линии в сериала .

В днешно време някои въпроси се одобряват и разискват по друг метод в обществото. Начин, който се разминава с този, по който те се преглежда ха в „ Приятели “.

Давайки си сметка, че през днешния ден доста фенове намират някои от епизодите на „ Приятели “ за „ обидни “, Дженифър Анистън изясни, че днешната сензитивност “ по някои въпроси не е съществува в годините , когато е основан сериалът .

Наскоро тя се включи в полемиката към някои подиуми от „ Приятели “, като означи, че комедията се е трансформирала с времето.

 дженифър анистън другари Getty

54-годишната актриса изясни, че поради тази смяна през днешния ден доста фенове реагират на епизодите на сериала по друг метод от реакциите при първите предавания от 1994 до 2004 година

„ Има цяло потомство хора, деца, които в този момент се връщат към епизодите на „ Приятели “ и ги намират за обидни “, сподели Дженифър пред AFP. „ Имаше неща, които въобще не са били умишлени , а някои други… добре, трябваше да ги обмислим , само че не мисля, че имаше такава сензитивност като в този момент. “

Задълбочавайки се по тематиката, Дженифър сподели, че комедията се е развила по метод, който слага артистите в сложна позиция .

 дженифър анистън другари Getty

„ Сега е малко мъчно, тъй като би трябвало да бъдем доста деликатни, което е в действителност мъчно за комиците, тъй като хубостта на комедията е, че се подиграваме на себе си, подиграваме се на живота “, изясни Дженифър.

„ [В миналото] можеше да се шегуваш с някой маниак и да се смееш – това беше занимателно. А в този момент не ни е разрешено да вършим това. “

„ Всеки има потребност от смешното! Светът има потребност от комизъм ! Не можем да се взимаме прекомерно на съществено. Особено в Съединените щати. Всички са прекомерно разграничени. “

 дженифър анистън другари Getty

Дженифър не е първият член на екипа на „ Приятели “, който премисля някои избори, направени от екипа на „ Приятели “.

През август предходната година Лиса Кудроу изясни, че основателите на сериала Марта Кауфман и Дейвид Крейн може да не са могли да основат по-разнообразни сюжетни линии просто тъй като са изхождали от своя персонален житейски опит.

„ Това беше шоу, основано от двама души, които са учили в Брандейс и пишеха за живота си след колежа. “, изясни тя, пояснявайки, че човек написа за това, което познава и е претърпял.

Актрисата Катлийн Търнър , която изигра транссексуалния татко на Чандлър Бинг в сериала, означи през януари, че през днешния ден евентуално не би приел а тази роля.

 катлийн търнър другари Getty

„ Не е ставало въпрос за избор на транс човек или мил кралица за ролята... в никакъв случай не е било премисляно по този начин. Никога не ми е минавало през мозъка, че вземам ролята от някого. “, изясни Катлийн пред The Guardian, намеквайки, че сходна роля би трябвало да отиде при транссексуален артист.

През юли предходната година една от основателите на „ Приятели “, Марта Кауфман , изрази страдание поради метода, по който шоуто е показало героя на Катлийн Търнър, Хелена, който е татко на Чандлър, решил след това да смени пола си.

 дженифър анистън другари Getty.

„ Продължавахме да назоваваме [Хелена] „ бащата на Чандлър “, макар че бащата на Чандлър беше транс “, сподели Марта тогава пред The Conversation на BBC World Service. „ Тогава към момента не разбирах по какъв начин се употребяват местоименията в тези случаи, тъй че не наричахме този воин „ тя “. Това беше неточност . “

Историята на Хелена не е единствената част от сюжета, за която Марта съжалява. През юни тя отговори на критиците, които настояват, че в сериала липсва многообразие, защото и шестимата основни герои са бели .

„ Признаването и приемането на виновност не е елементарно. Болезнено е да се погледнеш в огледалото. Смущавам се, че не постъпих по-добре преди 25 години “, сподели Кауфман пред The Los Angeles Times, уточнявайки, че към този момент се старае да работи доста повече с цветнокожи артисти и сценаристи. 

А в случай че се чудите кои тъкмо са сюжетните линии и решенията на екипа на " Приятели ", които през днешния ден се одобряват за обидни и неуместни, в галерията обобщихме рецензиите, които сериалът е получавал през годините.

Дали обществото към този момент е прекомерно сензитивно и му липсва възприятие за комизъм, или в някои обвинявания има съображение, преценете сами :
 8 сюжетни линии в „ Приятели “, които не биха съществували през днешния ден  8 сюжетни линии в „ Приятели “, които не биха съществували през днешния ден  8 сюжетни линии в „ Приятели “, които не биха съществували през днешния ден  8 сюжетни линии в „ Приятели “, които не биха съществували през днешния ден
 
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР