Серхио Перес устоя на предизвикателствата на времето, за да триумфира

...
Серхио Перес устоя на предизвикателствата на времето, за да триумфира
Коментари Харесай

Серхио Перес триумфира в Монако, Верстапен оглави Формула 1

Серхио Перес устоя на провокациите на времето, с цел да победи в Гран при на Монако, кръг от сезона във Формула 1.

Стартът на конкуренцията закъсня с повече от час поради мощен дъжд, а по-късно злополука, при, при която колата на Мик Шумахер се разполови, прекъсна краткотрайно надпреварата.

В последна сметка обаче мексиканецът реализира третия си успех в кариерата. В края той удържа Карлос Сайнц с Ферари. Макс Верстапен остана трети, само че въпреки всичко финишира пред Льоклер, който бе провален от неверна тактика и остана отвън подиума, тъй че домашното проклинание отново го застигна.

Още в първата подготвителна обиколка Латифи и Строл се удариха леко, като водачът на Астън Мартин спука гума. Носът на Латифи бе сменен, а стартът бе предстоящо летящ.

Всичко стартира добре за Льоклер и Сайнц. В челото никой не рискуваше. Информациите бяха, че няма да има дъжд в идващите 20-30 минути и тимовете започнаха да поставят интермедии. От Ред Бул обаче не рискуваха и оставаха на пистата. Льоклер дръпна с 3 секунди пред Сайнц, а още 2 секунди по-назад бе Перес.

Времето за промяна на гумите пристигна след 17-ата обиколка и на пистата настъпи безпорядък, който завърши с тотално безредие на тестето, тежка злополука на Мик Шумахер и червен байрак. Големият губещ в челото бе Льоклер, който се озова от първо на четвърто място и отговорен за това бе Перес.

Организаторите бяха принудени да отстраняват формата от 77 обиколки и бе оповестено, че до края ще останат 35 минути, т.е до 19:00 часа българско време.

Перес не разреши изпреварване и приключи на първото място с 1.154 секунди преднина против Сайнц. Верстапен по този начин и не съумя да мине пред испанеца и финишира трети, а Льоклер остана на четвъртото място.

В класирането Макс към този момент има 125 точки, до момента в който Льоклер е със 116. След триумфа Перес събра 110, а след него Джордж Ръсел е с 84, а Карлос Сайнц с 83. При конструкторите Ред Бул е с 235 точки, до момента в който Ферари изостана още, като има 199.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР