Серхио Перес спечели състезанието за Гран при на Саудитска Арабия,

...
Серхио Перес спечели състезанието за Гран при на Саудитска Арабия,
Коментари Харесай

Перес триумфира в Саудитска Арабия при двоен успех на "Ред бул"

Серхио Перес завоюва надпреварата за Гран при на Саудитска Арабия, втори кръг за сезона във Формула 1. Пилотът на " Ред бул " и затвърди усещане, че е най-бързият през целия уикенд на градското трасе в Джеда.

Зад мексиканеца се подреди съотборника му Макс Верстапен. Световният първенец започва едвам 15-ти на решетката, само че нямаше особени компликации да се придвижи напред в колоната.

Победата е пета в кариерата на Перес във Формула 1. " Ред бул " пък взима втори двоен триумф от началото на сезона, откакто в Верстапен беше пръв, а Перес втори.

На подиума до водачите на " Ред бул " се качи Фернандо Алонсо с " Астън Мартин ". Във втори следващ уикенд 41-годишният деец приключи трети, като в началните обиколки той даже поведе колоната. Алонсо изпревари Перес на старта, само че по-късно получи наказване от 5 секунди.

В зоната на точките влязоха още водачите на " Мерцедес " Джордж Ръсел и Люис Хамилтън, тези на " Ферари " Карлос Сайнц и Шарл Льоклер (6-ти и 7-ми), Естебан Окон и Пиер Гасли с " Алпин ", както и Кевин Магнусен ( " Хаас " ).

След два кръга Верстапен и Перес имат по една победа и едно второ място. Световният първенец обаче е с точка повече - 44 против 43, защото получи бонус точка за най-бързата обиколка в Джеда.

Следващият старт за сезона е Гран при на Австралия на 2 април.

Всичко, което би трябвало да знаете за:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР