Серхио Перес се доближи до историческа забрана за състезание във

...
Серхио Перес се доближи до историческа забрана за състезание във
Коментари Харесай

Серхио Перес е изложен на риск от забрана за състезание във Формула 1 след наказание за пренебрегване на колеги от Ред Бул

Серхио Перес се приближи до историческа възбрана за съревнование във Формула 1, откакто си навлече гнева на стюардите за Гран При на Саудитска Арабия.

Мексиканецът приключи надпреварата втори зад съотборника си Макс Верстапен, до момента в който Ред Бул продължи преобладаващия си старт за новия сезон. Това беше макар наказването от пет секунди за рисково освобождение в бокса по време на надпреварата от 50 обиколки.

След промяна на гумите и макар че сътрудниците му демонстрираха червен светофар, Перес излезе в бързата лента на бокса тъкмо пред Фернандо Алонсо. Стюардите сметнаха това за рискова маневра и водачът на Ред Бул беше съответно осъден.

Наказанието за време се оказа нищожно, защото Перес финишира удобно пред третия Шарл Льоклер на пътя. Но наказателната точка, която той взе вследствие на случая, ще бъде по-голяма паника.

Шофьори, които съберат 12 наказателни точки в границите на интервал от 12 месеца, получават автоматизирана възбрана за едно съревнование. Това...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР