Серхио Перес с Ред бул спечели състезанието за Гран при

...
Серхио Перес с Ред бул спечели състезанието за Гран при
Коментари Харесай

С малко късмет и по-добро темпо Перес отказа Верстапен в Баку

Серхио Перес с " Ред бул " завоюва надпреварата за Гран при на Азербайджан, четвърти кръг за сезона във Формула 1. Мексиканският водач на " Ред бул " затвърди положителното си показване през уикенда в Баку, откакто преди ден.

Перес приключи пред съотборника си Макс Верстапен, като двамата бяха с изрично преимущество пред останалите, без значение че от полпозишън потегли Шарл Льоклер.

Пилотът на " Ферари " се задържа като водач единствено първоначално, само че въпреки всичко приключи трети и се качи на подиума.

До огромна степен надпреварата в Баку беше решено от излизане на колата за сигурност в 12-ата обиколка поради злополука на Ник де Врийс от " Алфа Таури ".

След четири кръга през сезона водач остава Верстапен, който е с 93 точки, а Перес има 87. В двете надпревари в Баку мексиканецът съумя да завоюва девет точки повече от съотборника си в " Ред бул ".

Верстапен и Перес имат по две победи дотук, като се редуват от началото на сезона.

На старта нямаше никакви произшествия като Льоклер поведе колоната, следван от Верстапен и Перес. В четвъртата обиколка международният първенец се приближи до водача на " Ферари " и го изпревари с отваряне на системата DRS (подвижното задно крило). Две обиколки по-късно това направи и Перес.

Пилотите на " Ред бул " се откъснаха пред останалите, само че Верстапен държеше задоволителен задатък пред Перес.

В 11-ата обиколка Верстапен влезе за промяна на гуми, откакто се оплака от положението на сегашния си комплект. Веднага след връщането му на пистата Де Врийс катастрофира и болидът му остана на трасето. Това докара до излизане на кола за сигурност, което пък оказа помощ на всички останали. Перес и Льоклер направиха боксове с по-малка загуба на време и по този начин се върнаха назад пред Верстапен.

 Макс Верстапен
© Reuters

Макс Верстапен

При рестарта нидерландецът се оправи елементарно с Льоклер, само че остана зад Перес. Нито за миг Верстапен не съумя да се приближи до водача и по този начин приключи втори.

Единствената конспирация беше за спомагателната точка за най-бърза обиколка. Тя отиде в Джордж Ръсел с " Мерцедес ", който завъртя рекорден тур в последния миг.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР