Серхио Перес кара с две спирания в бокса в Гран

...
Серхио Перес кара с две спирания в бокса в Гран
Коментари Харесай

Хорнър обясни за стратегията на Перес

Серхио Перес кара с две прекъсвания в бокса в Гран При на Абу Даби през вчерашния ден и на финала остана на 1,3 секунди зад Шарл Леклер, който приключи втори. Така мексиканецът приключи сезона на 3 точки зад Леклер в борбата за второто място в крайното класиране.

След надпреварата шефът на Ред Бул изясни за какво Чеко е карал с две прекъсвания в бокса.

“Предната дясна гума на Перес се износи доста съществено и доста бързо - разкри Хорнър. - Чеко сподели по радиото, че предната му дясна гума е “мъртва ”, а ние видяхме, че Леклер подвига темпото и Ферари се готвят да пресекат тактиката ни. В този миг казусът на Чеко беше напълно стратегически, в случай че бяхме минали на един бокс, Леклер щеше да има 6 или 7 обиколки да реагира. ”
 Доктор Марко: Перес сбърка и загуби Доктор Марко: Перес сбърка и загуби
Хорнър разяснява и какво решение са взели в Ред Бул.
 Перес: Макс ме забави в Абу Даби Перес: Макс ме забави в Абу Даби
“Възможностите бяха Перес да кара с един бокс и в края на надпреварата гумите му да са мъртви или пък да се опитаме и да нападаме с две смени на гуми. Ние избрахме да нападаме. Мисля, че в случай че имаше още една обиколка в надпреварата, той щеше да успее ", добави Хорнър.
 Най-после Ферари не сбърка тактиката на Леклер Най-после Ферари не сбърка тактиката на Леклер
Хорнър удостовери, че ранният първи бокс на Перес е бил обвързван с проблемите с предната му дясна гума, които в края на първата му серия обиколки към този момент са били “сериозни ”.
 Перес: Дадох всичко от себе си Перес: Дадох всичко от себе си
“Според нас, с един бокс, в края на надпреварата Чеко щеше да е цел за всички останали на пистата и по тази причина заложихме на офанзивата, може би в случай че беше съумял да се оправи по-бързо с Хамилтън, можеше да се получи, само че в края го забавиха и двама водачи, които се бореха за позиция. Но Чеко беше близо, доста близо ", приключи шефът на Ред Бул.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР