Серхио Перес държи един от най-нежеланите рекорди във Формула 1,

...
Серхио Перес държи един от най-нежеланите рекорди във Формула 1,
Коментари Харесай

Перес: Не винаги са ме приемали сериозно във Формула 1

Серхио Перес държи един от най-нежеланите върхове във Формула 1, а точно този за най-вече надпревари преди първата си победа. Мексиакенцът стъпи за първи път на най-високото ходило на почетната стълбичка в своя старт номер 191 по време на Гран При на Сахир през 2020 година.

Тогава Перес се бореше за своето оцеляване във Формула 1, защото екипът на Рейсинг Пойнт бе избрал да размени мексиканеца със Себастиан Фетел за ребрандирането си като Астън Мартин. В последна сметка Перес освен остана на стартовата решетка, само че стори това с Ред Бул.
 Перес: Едно от най-хубавите ми надпревари Перес: Едно от най-хубавите ми надпревари
Според самия водач обаче това дълго очакване за първата му победа ненапълно се отразило добре на неговата известност в падока. За това по неговите думи спомага и фактът, че той е представител на Латинска Америка.

„ Когато и да имам едва съревнование или слаба серия като латинос отнасям много рецензии. Дори и когато приказваме за малцина надпревари. Не е като да е било цяло година – виждаме други водачи да има сходни проблеми, само че те не отнасят същите рецензии от медиите.

„ Понякога имам чувството, че това е преднамерено. В същото време това е и хубостта на нашия спорт, непрекъснатата борба с медиите. Заедно вършим спорта страховит, а като спортист аз постоянно екстрахирам мотивация от рецензиите. Абсолютно нищо повече.

„ Преди обаче имах възприятието, че никой не ме взима на съществено. Понякога хората споделяха: „ Той е мексиканец, той е ленив, културата му е по този начин и други “. Беше си по този начин, просто тъй като бях мексиакнец не бях кадърен да се състезавам и боря с най-дорбите в света. Често усещах тази настройка към мен, изключително в първите ми години в спорта. Но въпреки това постоянно е прелестно когато докажеш, че безусловно всеки може да се бори в челото “, сподели Перес преди началото на уикенда за Гран При на Япония във Формула 1.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР