Серхио Пасини беше арестуван в понеделник в северния италиански град

...
Серхио Пасини беше арестуван в понеделник в северния италиански град
Коментари Харесай

Топ мениджър от Fiat беше арестуван по разследване за нов Дизелгейт

Серхио Пасини беше задържан в понеделник в северния италиански град Ферара. Той беше освободен след чуване в Апелативния съд в Болоня и му беше подредено да участва на чуване в града след 40 дни. По време на това чуване съдът ще се произнесе по искане Пасини да бъде екстрадиран в Съединени американски щати.

Пасини беше упрекнат в Съединени американски щати по-рано тази година по обвинявания, в това число за скрит план за монтаж на система на транспортни средства с дизелови мотори, за да " излъже " държавните проби за излъчвания. Това се е случило, до момента в който Пасини работи като управител във Fiat Chrysler Automobiles.

В изказване, оповестено пред Ройтерс, Fiat Chrysler Automobiles Съединени американски щати съобщи, че ще продължи да сътрудничи напълно с управляващите по въпросите на излъчванията на дизелово гориво. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати твърди, че Пасини се е съгласил да калибрира програмен продукт в дизеловите транспортни средства, който да им разреши да замърсяват повече от законовите граници, до момента в който се движат по пътищата.

Преди това производителят се е съгласи да заплати към 800 милиона $ за споразумяване на цивилен правосъдни разногласия, заведени от Министерството на правораздаването, клиенти и държавни чиновници във връзка с излъчванията на дизелите на компанията. Въпреки това, FCA отхвърли, че съзнателно се е опитвала да избегне условията за излъчвания.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР