Сергей Волински, който е временен командира на 36-та бригада на

...
Сергей Волински, който е временен командира на 36-та бригада на
Коментари Харесай

Командир в обсадения Мариупол апелира за евакуация в стил Дюнкерк

Сергей Волински, който е краткотраен командира на 36-та бригада на украинската морска пехота в обсадения град Мариупол, моли за избавителна интервенция, сходна на тази в Дюнкерк през Втората международна война. Той прикани за евакуация на бойци и цивилни, които са в обсадения стоманолеярен завод Азовстрал. „ Ситуацията е доста тежка “, призна той във видеобръщение, представено от USnews. Пред украински публични лица Волински, прочут още като Волина, разгласи, че в Азовстал се укриват 600 ранени бойци, които се нуждаят от незабавна здравна помощ, с цел да оцелеят. Спасени би трябвало да бъдат и стотици деца, възрастни и хора със специфични потребности.  

 „ Обръщах се към всички международни водачи и дипломати, обърнах се и към папа Франциск. Изкрещях колкото се може по-силно, с цел да ни чуят и да стартира избавителна интервенция като тази в Дюнкерк през 1940 година ”, приканва Волински, като прави прилика с огромната евакуация под кодовото наименование „ Динамо ” през Втората международна война, когато стотици военни, търговски и риболовен плавателни съдове акустират край френския бряг, с цел да спасят английски, канадски и френски войски, заобиколени от немската войска.

 Азовско и Черно море остават интернационалните водни пътища, макар че последният боен транспортен съд на НАТО напусна района месец преди нахлуването на Русия.

Путин в началото подреди на войските си да прекратят офанзивата на добре укрепения стоманодобивен цех край Мариупол, с цел да избегнат ненужни жертви, и вместо това да го обсадят. Очевидно тя е възобновена тази седмица, разяснява USnews. Боевете там са част от очевидния му проект за свързване на Кримския полуостров през Мариупол с Донбас, където Москва концентрира последните си офанзиви.

Британското военно разузнаване заяви в сряда, че дефицитът на муниции и ускоряването на интервенцията за завладяването на Мариупол, принуждава Кремъл да употребява така наречен тъпи бомби, които са неуправляеми и усилват риска от цивилни жертви.

Военни чиновници на Обединеното кралство и Съединени американски щати също потвърдиха, че Русия не е съумяла до момента да обезпечи въздушното пространство над Украйна, което значи, че огромна част от нейните обстрели идват от оръжия, основани на съветска територия, което затруднява удара по съответни цели.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР