Сергей Суровикин е ветеран от Сирия Опитен войн и далновиден

...
Сергей Суровикин е ветеран от Сирия Опитен войн и далновиден
Коментари Харесай

Кадиров и шефът на “Вагнер” хвалят новия командир на руските сили

Сергей Суровикин е деец от Сирия
Опитен войник и предвидлив пълководец, за който понятия като национализъм, чест и достолепие постоянно са над всичко. Така чеченският водач Рамзан Кадиров разказва новия главнокомандващ на съветските военни сили в Украйна Сергей Суровикин, като му пожела шанс и триумфи в службата, заяви РИА Новости. “Войските към този момент са в положителни ръце ”, заключи той.

В събота, тъкмо ден след 70-годишнината на президента Владимир Путин, съветският министър на защитата Сергей Шойгу назначи военачалник Суровикин за командващ групировката на силите в зоната за така наречен специфична военна интервенция. Той е вторият върховен съветски боен с опит от бойните дейности в Сирия, който е назначен да дава отговор за дейностите и тактиките на войските в Украйна. През април командването бе поето от военачалник Александър Дворников, само че той не съумя да се задържи на поста.

Кадиров и създателят на частната военна формация “Вагнер ” Евгений Пригожин приветстваха решението на Шойгу, което е значима стъпка на фона на рецензиите им в последно време, предизвикани от неуспехите на съветските войски в Украйна. Кадиров изрази вяра, че Суровикин, който той персонално познава от съвсем 15 години, “ще усъвършенства обстановката на фронтовата линия ”, където съветските войски не се оправят.

Суровикин стартира офицерската си кариера, като отпътува да се бие в Афганистан. Той е деец пълководец, който управлява съветската военна интервенция в Сирия през 2017 година Обвиняван е в потребление на “противоречиви ” тактики, в това число безразборни бомбардировки против антиправителствени бойци. Там получава страшното си название Армагедон.

Удостоен е със званието “Герой на Руската федерация ” за храброст и подвиг, проявени при осъществяване на боен дълг в Сирия. Награден е още с медал “Св. Георги IV степен ”, “Храброст ”, “За бойни заслуги ” и редица медали. През годините е служил още в Чечня и Таджикистан.

Суровикин беше шеф на Въздушно-космическите сили на Руската федерация от 2017 година Освен това командваше съветската формация “Юг ” във военната зона в Украйна, преди да оглави всички съветски сили на украинска територия.

По време на опита за прелом през 1991 година, подхванат от руските хардлайнери, Суровикин, тогава капитан, управлява стрелкова дивизия, която мина през барикади, издигнати от продемократични протестиращи. При конфликта умират трима мъже, един от които е смачкан, напомня в. “Гардиан ”.

Неговото предопределение може да се пояснява като схващане от страна на Москва, че нейната войска е застрашена от колапс в Украйна, като силите на Киев напредват във всичките четири района, които Путин твърди, че е анексирал.

И въпреки всичко Суровикин има спорна история, която включва два престоя в пандиза за хипотетична продажба на оръжия и за водене на военна колона против протестиращи по време на преврата през 1991 година

“В продължение на повече от 30 години кариерата на Суровикин е преследвана от обвинявания в корупция и грубост ”, написа английското разузнаване.

Според специалисти с назначението точно на тази спорна персона Кремъл може да се стреми да се пребори с рецензиите от страна на националисти, които упрекнаха армията, че е управлявала неприятно войната в Украйна и че не е употребила сурова тактичност, с цел да се опита да принуди държавното управление в Киев да се подчини.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР