Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не защото той

...
Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не защото той
Коментари Харесай

Йончева: Станишев ще бъде част от евролистата

Сергей Станишев ще бъде част от евролистата, не тъй като той има повече номинации, а тъй като той е лицето, посредством което тази листа ще бъде доста по-силна и аз имам вяра в това. Той е най-успешният български политик в Европа, водач на ПЕС, той е капитал не просто за българската левица, аз имам вяра, че той е капитал за България.

Това сподели в предаването „ Тази неделя” депутатът от Българска социалистическа партия и лидерът в листата на социалистите за европейските избори Елена Йончева. „ В левицата не се спускат отнякъде някакви описи, както сме очевидци в някоя друга партия. В левицата има спор. Този спор може да бъде доста необорим, доста изострен, само че има спор. И считам, че това ще се случи през днешния ден – ще има спор и най-после ще има гласоподаване, тъй като това решение се приема с гласуване”, разяснява Йончева.

Следващата седмица Йончева ще внесе в прокуратурата нови документи по случая „ Ало, Банов съм”. „ От Министерството на културата не ни изпратиха никакви документи, Министерство на регионалното развитие обаче ни изпратиха документи и идната седмица ще ги покажем. Те удостоверяват, че това, което е изискал господин Банов, това се е случило. И това е корупцията. Това не е моделът „ Банов”. Това е моделът „ Борисов” и по тази причина го прикриват”, сподели Йончева.

Преди два дни Специализираната прокуратура отхвърли да образува досъдебно произвеждане по сигналите против министъра на културата Боил Банов за градежа на Ларгото заради липса на данни за осъществено закононарушение. В постановлението за отвод се дават детайлности и за аудиозаписа, показан от Елена Йончева. Тя е обяснила, че го е получила на диск в своята пощенска кутия в Народното събрание на 11 януари т.г.

След като презаписала файла, унищожила диска, а записа е предоставила на флаш памет. Според прокуратурата не са открити промени, провокирани от операция или монтаж на записа. Дали обаче първичният запис е бил обект на операция, редакция или обработка преди презаписването му, може да се каже единствено след представянето на първичния запис, излиза наяве от постановлението.

„ Аз няма по какъв начин да унищожа истинския тон, тъй като аз не съм го имала. Притежавала съм аудиозапис на цифров притежател и това копие е занесено в прокуратурата. Прокуратурата е наясно с това, че на сходни цифрови записи на всички места се прави разбор за тяхната меродавност. Може да се разбере дали е имало монтаж, външно въздействие, дали гласът подхожда на персонажите”, уточни Йончева.

Тя за следващ път отхвърли, че е забъркана в скица за източване на пари посредством банкрутиралата КТБ. Отрече и да е познавала добре Цветан Василев: „ Аз съм работила за ТВ 7 и тези средства, които ми бяха отпуснати – направени са 7 документални кино лентата, купена е техника и всичко това е освен налично, то е излъчено”.

На въпрос с отпратка към изявлението на Делян Добрев за политическото „ доубиване” – какво би я умъртвило нея политически, Йончева отговори: „ Аз считам, че съм задоволително почтена, откровена и върша това, в което имам вяра. Защо нещо би трябвало да ме убива?”.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР