Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-много номинации за листата

...
Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-много номинации за листата
Коментари Харесай

Станишев срещу Йончева. Кой ще поведе БСП на евровота?

Сергей Станишев и Елена Йончева имат най-вече номинации за листата на Българска социалистическа партия за евровота.

" Българска социалистическа партия е демократична партия. Вече повече от 1 месец в страната върви развой на номинации на претенденти. Над 200 конференции са минали, само че не са завършили всички. Това, което знам, е, че имам номинации в, може би, 85% от общините. Очевиден е един факт – аз и Елена имаме най-вече номинации от всички останали от партийните структури ", съобщи Станишев пред Нова тв.

Утре следва пленум на Националния съвет на  Българска социалистическа партия, на който ще бъде избран лидерът на листата за евровота.

Станишев дефинира номинациите си като " огромна отговорност " и честен ангажимент на всички, които са го номинирали. Затова и не приема апели на свои съпартийци да се отдръпна от листата.

" На мен не ми е непременно да съм лидер на листата на Българска социалистическа партия. Но имам няколко дела и няколко кардинални разбирания. Българска социалистическа партия би трябвало да се яви с ясна политическа физиономия на тези избори. Ако някой мисли, че ще ни сблъска с Елена – няма да му се получи, ние сме другари ", безапелационен бе водачът на ПЕС.

" Залогът не е кой ще има 5 или шест депутати, а дали ще има предварителни избори и по какъв начин ще се отиде на локалните избори. Не преследвам цел да бъда водач на опозицията в Българска социалистическа партия ", съобщи още Станишев.

В неделя Националният съвет на партията ще се събере, с цел да избере с скришен избор лидера и да дефинира местата за гражданската квота и съдружните сътрудници. До последния миг обаче по места ще се организират конференции за номиниране.

Номинации за листата имат още Деница Златева, проф. Иво Христов, Румен Гечев, Антон Кутев, Валери Жаблянов, Александър Корнезов, Петър Курумбашев, Момчил Неков, Боян Чуков и др.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР