Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане

...
Сергей Назаров, създател на Chainlink (LINK), смята, че неотдавнашното въвеждане
Коментари Харесай

Биткойн ETF е само началото според създателя на Chainlink

Сергей Назаров, основател на Chainlink (LINK), счита, че неотдавнашното въвеждане на спот Биткойн (BTC) борсово търгуваните фондове (ETF), е основен миг за промишлеността, който може да докара до забележителен приток на капитали от международния финансов бранш.

В неотдавнашно изявление Назаров акцентира, че главните нови участници, които движат сегашния цикъл на крипто пазара, са институциите в световната финансова система. С триумфа на Биткойн ETF се чака тези институции да потърсят различни способи за ангажиране с цифровите активи. Според Назаров към момента има забележителен необработен капацитет за нахлуване на капитали на криптопазарите.

Той акцентира , че световната финансова система съставлява забележителна група от нови купувачи в този цикъл. Биткойн ETF-ите дават на тези институции канали за вложения и заплащания, като оферират структури, съобразени с техните рискови профили и равнища на комфорт.

Назаров чака, че въвеждането на ETF ще отвори забележителен нов пазар освен за Биткойн, само че и за други ETF за криптовалути . Освен това той предвижда следваща фаза на токенизация на активите, при която банките ще основават активи, които да се конкурират с ETF или да ги допълват, което в допълнение ще подтиква притока на капитали.

Назаров означи, че институциите, съставляващи забележителен пазар, са развили ново доверие в криптовалутите и в този момент имат невиждан достъп до цифрови активи.

Той дефинира това развиване като повратен миг, означаващ, че главните мениджъри на активи в международен мащаб, в това число най-големите, са достигнали равнище на комфорт с криптоактивите.

Назаров счита, че тази съдбоносна смяна дава средства за ангажиране на голям пазар с криптовалутите, чийто мащаб към момента може да не е изцяло съзнателен от междинния консуматор или някои институции. По този метод той преглежда това като забележителна стъпка към консолидираното на международния финансов пазар в областта на криптовалутите и блокчейн технологията по невъобразим до момента метод.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР