Сергей Лий, главен изпълнителен директор на групата М. Видео-Елдорадо, се

...
Сергей Лий, главен изпълнителен директор на групата М. Видео-Елдорадо, се
Коментари Харесай

Производителите на електроника започнаха да вземат мерки срещу „паралелния внос“ на Русия

Сергей Лий, основен изпълнителен шеф на групата М. Видео-Елдорадо, се изрече по време на конференция за рестриктивните мерки, с които се сблъскват вносителите на електроника. Според него Electrolux и Groupe SEB са почнали да се борят с доставките на продукцията на своите марки в Русия.

Electrolux е притежател на марките Electrolux, Zanussi и AEG, а Groupe SEB – на марките Tefal, Braun и Rowenta. Поради санкционните ограничавания техните артикули се показват в Русия в извънредно стеснен подбор. Скоро те ще станат още по-малко, а тези артикули, които ще продължат да се внасят, ще станат по-скъпи. Много съветски магазини към този момент са се отказали от устройствата на горепосочените марки, защото те са станали доста по-скъпи от аналозите си и заради това не се продават добре. Казано с други думи към този момент е невероятно да се печели от тях.

Производителите на електроника започнаха да наблюдават паралелния импорт и да включват в договорите с сътрудниците си клаузи, които не разрешават реекспорта на артикули за Русия. Нарушаването на възбраната води до отменяне на контракта и възнаграждение на санкция. Владислав Бородин, шеф на отдел „ Потребителска електроника “ в OCS Distribution, съобщи, че сходна процедура е била видяна през 2022 година и 2023 година Все повече стават случаите, когато марките са почнали задълбочени инспекции и са глобили сътрудниците, които са препродавали артикули на съветски вносители.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР