Сергей ЛавровВ руските избори постоянно има намеса, дори от страна

...
Сергей ЛавровВ руските избори постоянно има намеса, дори от страна
Коментари Харесай

Лавров: Посолството на САЩ постоянно се меси в руските избори

Сергей Лавров

В съветските избори непрекъснато има интервенция, даже от страна на посолството на Съединени американски щати, съобщи съветският външен министър Сергей Лавров пред Съвета на федерацията в границите на " държавния час ", заяви ТАСС. " В нашите избори непрекъснато има интервенция. Президентът Владимир Путин неведнъж цитира съответни образци за това по какъв начин работи посолството на Съединени американски щати, в това число посредством присъединяване на свои дипломати в митингите на опозиционните партии ", сподели той. Министърът сподели още, че Русия не има намерение да се намесва в делата на други страни, наподобявайки работата на Вашингтон за " експорт на народна власт “ посредством разгръщането на войни и спорове. " Не е рентабилно да вършим нещо сходно ", сподели той, аргументирайки се с нормите на религиозния морал и прагматичните ползи на съветската страна. Първият посланик на Москва съобщи, че Русия ще търси почитание и отбрана на паметниците на руските бойци в Европа, базирайки се на новия закон за декомунизацията, който влезе в действие на 21 октомври в Полша. Той засегна и други настоящи интернационалните тематики, като уточни, че в случай че Съединени американски щати разтрогнат иранската нуклеарна договорка, това би дало независимост на Северна Корея да разшири своята ядрено-ракетна стратегия. Това би било и неправилен сигнал към тези, които разчитат на дипломатичното решение на казуса. Според него, опитите за провокиране на боен сюжет за споразумяване на обстановката към Пхенян ще доведат до злополучие. По думите му, главната причина за сегашните спорове в света е " поредната егоистична и цинична линия на редица страни, водени от Съединени американски щати, привикнали техният метод да бъде одобряван за най-истинен. " Западът се пробва да попречи на естествения развой на образуването на нов, по-справедлив и либерален полицентричен международен ред “, сподели министърът.
Сергей Лавров твърди още, че Съединени американски щати, под предлог за битката против Русия, желаят да принудят Европейски Съюз да купува по-скъп американски природен газ. Той означи, че Москва ще развива съдействието си с Брюксел в темпа, на който сътрудниците от Европейски Съюз са подготвени. " Но нашата многовековна външна политика няма да бъде пленник на капризите в границите на Европейския съюз ", акцентира той. По неговите думи, Москва, Техеран и Анкара в енергийната сфера развиват съдействие, което е без значение от " финансовата операция на Вашингтон “. Външният министър сподели, че трите страни имат цялостно схващане в битката против тероризма и опазването на териториалната целокупност на Сирия: " Както сподели президентът Путин, имаме 100% съвпадане на цели и ползи и това обединяване обезпечава поредна и ефикасна работа на договарянията в Астана ". Той посочи, че Русия интензивно оказва помощ на афганистанската войска и силите за сигурност да се оборудват с оръжия за битка с тероризма, с което Съединени американски щати не са съумели да се оправят. Според него, американският боен личен състав в страната не може да се оправи нито с растежа на производството на опиати, нито със опасността от тероризъм. Лавров предизвести, че страните от Централна Азия могат да станат идната цел на терористичната формация " Ислямска страна “. Той съобщи също, че Москва не вижда признаци за готовността на Украйна да възстановява двустранните връзки. Руският външен министър обърна внимание на това, че Киев не обръща внимание на отговорностите, наложени от Вашингтон за битка с корупцията. Според него, украинците схващат, че актуалните управляващи на страната не съставляват ползите на хората.
Руският Сенат реши единомислещо изборите за президент следващата година да са на 18 март, както се очакваше, предават съветски издания. Очаква се постановлението на Съвета на федерацията да бъде оповестено и да влезе в действие на 18 декември - три месеца преди началото на изборите. С обнародването в държавния вестник стартира и акцията за вота съгласно Централната изборна комисия на страната. Първоначално изборите трябваше да се проведат на 11 март - втората неделя на месеца - само че Думата предложи да се изместят с една седмица, с цел да не съвпаднат с годишнината от подписването на контракта за влизането на анексирания Крим в състава на Русия. Намерението си да вземат участие в изборите към този момент оповестиха президентът Владимир Путин (който тази година ще бъде самостоятелен кандидат), водачите на комунистите и националистите, Генадий Зюганов и Владимир Жириновски, известната водеща Ксения Собчак и бизнес омбудсманът Борис Титов. Заедно с тях деклариралите желание да са кандидат-президенти са общо двайсет и трима, сподели ръководителят на ЦИК на чуване в сената, представена от РБК.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР