Сергей Лавров Няма нито едно доказателство за руска намеса в

...
Сергей Лавров Няма нито едно доказателство за руска намеса в
Коментари Харесай

Според Лавров няма нито едно доказателство за руска намеса в американските избори


Сергей Лавров

Няма нито едно доказателство за съветска интервенция в президентските избори в Съединени американски щати. Това съобщи първият посланик на Русия Сергей Лавров в миг, когато вашингтонското следствие се разраства и към този момент има трима упрекнати, съобщи Франс прес.

" Обвиняват ни без нито едно доказателство, че се месим в изборите освен в Съединени американски щати, само че и в други страни ", възмути се Лавров на конференция.

Американското правораздаване повдигна в понеделник обвинявания против трима души от предизборния екип на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, в това число против някогашния му началник Пол Манафорт. Те са упрекнати в скрит план против Съединени американски щати, пране на пари, подаване на подправени заявления и недеклариране на сметки в чужбина. Обвинителният акт обаче не загатва за скришен сговор сред екипа на републиканеца и съветските управляващи, показва Агенция Франс Прес.

Наложените от Вашингтон антируски наказания " целят освен да позакърпят така наречен трансатлантическа взаимност, освен да накарат европейците да вдигнат разноските за защита ", само че и да " поизместят " Русия от позициите й на оръжейния пазар, сподели във вторник Лавров, представен от ТАСС, на среща с Асоциацията на европейския бизнес.

Съединени американски щати употребяват Крим и Донбас като комфортен мотив за недобросъвестна конкурентна битка. Те подлагат на напън европейски компании, които сътрудничат с Москва, само че нямат " нищо общо с това, което прави Русия " - в това число присъединението на Крим и обстановката в Източна Украйна, съобщи съветският външен министър.

Малка, " само че доста нападателна, с русофобска настройка " група европейски страни, преследвайки " свои тесни користни ползи ", прави опит да спъва нормализацията на връзките сред Русия и Европейски Съюз, сподели той.

Москва е съществено разтревожена от непредвидимите дейности на Вашингтон, който " в действителност дезавуира присъединяване на Съединени американски щати в Съвместния изчерпателен проект за деяние по нуклеарната стратегия на Иран " и все по-често заплашва да реши по силов път казуса с нуклеарната стратегия на Северна Корея, уточни Лавров.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР