Сергей Лавров и Ким Чен-ун КНДР и Русия са се

...
Сергей Лавров и Ким Чен-ун КНДР и Русия са се
Коментари Харесай

Русия и Северна Корея са се договорили за среща на върха


Сергей Лавров и Ким Чен-ун

КНДР и Русия са се договорили за среща на най-високо ниво през тази година, като тя ще бъде обвързвана с годишнината от установяването на дипломатически връзки сред двете страни, заяви през днешния ден формалната севернокорейска организация КЦТА, представена от ТАСС.

Договореността е била реализирана по време на договарянията на съветския външен министър Сергей Лавров с водача на КНДР Ким Чен-ун в Пхенян. Те са се споразумели " да бъдат активизирани контактите на високо ниво, обмена и съдействието в разнообразни сфери, в частност да бъде осъществена и среща на висшите ръководители на КНДР и Руската федерация през тази година, когато се отбелязва 70-годишнина от установяването на дипломатически връзки сред двете страни ".

Според Ройтерс, която също цитира КЦТА, Ким Чен-ун е удостоверил пред съветския външен министър, че остава твърдо зает с денуклеаризацията на Корейския полуостров. Той добавил, че се надява проблемите в връзките сред КНДР и Съединени американски щати и денуклеаризацията на полуострова да бъдат решени " поетапно ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР