Сергей Хрушчов, синът на съветския лидер Никита Хрушчов, професор в

...
Сергей Хрушчов, синът на съветския лидер Никита Хрушчов, професор в
Коментари Харесай

Синът на Хрушчов разказа защо баща му е подарил Крим на Украйна

Сергей Хрушчов, синът на руския водач Никита Хрушчов, професор в университета Браун в Съединени американски щати, описа пред съветските издания за какво неговият татко е дал Крим на Украйна. " Баща ми даде Крим на Украйна, тъй като, в случай че погледнете на картата, то ще забележите, че Крим е прилепен до Украйна. И когато там започнаха да се занимават с икономическа активност и на първо място да строят канал, който в този момент за жалост е прекратен, то от Държавната планова комисия (Госплан) постановиха (за да се избегнат бюрократичните затруднения, тъй като е щяло да има две строителни организации, подчинени на разнообразни правителства), че е по-добре със строителните действия да се занимава единствено една юридическа страна. След това те предадоха Крим на Украйна, както направиха и с други райони ".

Според думите на Сергей Хрушчов, " никаква политика " не е имало в това решение, както и не е имало " опит да се успокои и да се направи подарък на украинската администрация " от неговата майка (която е украинка).

" Това беше структурно и вярно решение. Крим стартира да се възражда по-късно, засадени бяха и огромни количества грозде ", прибавя той.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР