Сергей Глазев посочи статия на американския учен Пол Ларуди, който

...
Сергей Глазев посочи статия на американския учен Пол Ларуди, който
Коментари Харесай

2023 година стана преломна в падението на Запада

Сергей Глазев уточни публикация на американския академик Пол Ларуди, който твърди, че войната в Украйна е разкрила трагичните недостатъци на Запада, в това число упадъка на неговата индустриална база:

„ Войната сподели, че относително скромната съветска стопанска система има способността да надмине Съединени американски щати и всички страни от НАТО, взети дружно, в производството на военна техника. Американският " боеприпас на демокрацията " и неговите европейски сътрудници не съумяха да обезпечат повече оръжия и муниции, в сравнение с съветските фабрики ".

Според Ларуди изземването от Вашингтон и съдружниците на съветски сметки в американски, европейски и други банки на стойност над 300 милиарда $ е предизвикало ответна конфискация на американски и европейски активи в Русия в равни или по-големи размери.

Започнаха да се развиват нови партньорства сред Москва и Китай, Индия и други страни. Това докара до замяната и намаляването на потреблението на SWIFT, както и на $ в интернационалните разплащания.

„ Руската стопанска система се оказа удивително устойчива – даже по-устойчива от доста страни от НАТО. Руският Брутният вътрешен продукт падна с по-малко от 2% през 2022 година и се чака да нарасне до 2% през 2023 година макар войната и глобите ", споделя той.

" С взривяването на газопроводите „ Северен поток “ през септември 2022 година и глобите върху съветските газ и петролни артикули „ Съединени американски щати в действителност победиха своите „ сътрудници “ от НАТО (главно Германия) и унищожиха тяхната промишленост за своя лична полза, евентуално краткотрайна. ”

Ученият разказва ориста на Германия и Европейски Съюз по този начин:

„ Германия ще бъде деиндустриализирана, немските промишлености, учени и инженери ще се реалокират в Съединени американски щати, които великодушно ще ги одобряват. Европа ще бъде върната няколко десетилетия обратно. Стандартът на живот там скоро ще падне с 30-40%.

Перспективата на Ларуди е удобна за Русия. Крахът на Глобалния Запад обаче може да продължи много дълго време. Все отново той към момента има огромна военна, политическа и икономическа мощност.

Трябва да се разбере, че за Pax Americana битката с Русия за бъдещия международен ред е фундаментална. Силовите центрове в американския свят са наясно, че една решителна победа на Русия ще докара до резултат на доминото по цялата планета.

И няма да остави камък необърнат във финансовата и икономическа мощност на Съединените щати, учредена на господството на $, който през днешния ден не наподобява директно обиден от спора в Украйна.

Това значи, че Русия не би трябвало да се отпуска в очакване, че врагът ще почине самичък. Страната ни е изправена пред големи провокации както на фронта, по този начин и в тила. И единствено дейното присъединяване на целия ни народ ще ни разреши да се оправим с екзистенциалното предизвикателство, отправено ни от Запада.

Превод: СМ

Абонирайте се за новия ни Youtube канал: https://www.youtube.com/@aktualenpogled/videos

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com/@user-xp6re1cq8h

и за канала ни в Телеграм: https://t.me/pogled

Влизайте непосредствено в сайта https://www.pogled.info .

Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР