Сергей Брин, един от основателите на Google и създателят на

...
Сергей Брин, един от основателите на Google и създателят на
Коментари Харесай

3 съвета от европейски предприемачи, които са успели в САЩ

Сергей Брин, един от създателите на Гугъл и основателят на Tesla Илон Мъск, постоянно се цитират като образци за " американската фантазия ", която се трансформира в действителност за имигрантите. Повече от 40% от фирмите от Fortune 500 са учредени от имигранти или от деца на такива. В Ню Йорк делът е още по-висок - към 59%.

Страната на опциите постоянно е била магнит за бизнесмените. За да се приближат до фантазията си, амбициозните създатели на започващи компании от целия свят заплащат високата цена на безсънните нощи и безкрайните работни часове. Какво в действителност е належащо на един чужденец, с цел да успее в Съединени американски щати, написа Entrepreneur.

1. Изграждане на нова мрежа професионални контакти

Една от основните аргументи за неуспеха на задграничните компании е, че създателите, които се местят в Съединени американски щати, рядко имат мощна професионална мрежа.

Испанецът Карлос Рейнс, който е съосновател на компанията RubiconMD, намираща се в Ню Йорк и генерирала близо 20 милиона $, споделя, че е в положение да построява връзки с помощта на образованието си в Харвардския университет. Именно там Рейнес се среща с американските бизнес практики и се среща с Джил Адо, с който основават сдружението.

Естонецът Каспар Тири също споделя, че набирането на средства и намирането на първите клиенти доста зависи от това кого познавате. Той е съосновател на Wolf3D, която основава персонални аватари за виртуалния свят и е част от тазгодишната ранглиста на Forbes 30 Under 30 Technology.

2. Разбирането на другите хора в бизнеса

Според Стас Тушински, приближаващ от Москва и създател на основаната в Сан Франциско рекламна софтуерна компания Instreamatic.AI, с цел да привлечеш капитал, би трябвало да схванеш по какъв начин мислят хората от други култури. Неговият стартъп неотдавна подписва съглашение с Pandora, водеща платформа за музика и подкаст, за тестване на интерактивни гласови реклами.

Той споделя, че би трябвало да се научи културния " код ", който може да бъде друг според от това къде се намирате. Тушински дава образец, че в Ню Йорк има по-голям акцент върху статута и властта, в сравнение с в Силициевата котловина.

Много експерти от други страни не разполагат с умения за описване на истории (storytelling) толкоз дейно, колкото техните американски сътрудници. Често те избират да слагат реалистична и обоснована визия за своя бизнес, а вложителите в Съединени американски щати са непрекъснато " заливани " с съвършено направени представяния и отхвърлят несъразмерния оптимизъм в предложенията на стартъпитe.

3. Позитивно приемане на предизвикването

Често общото сред сполучливите бизнесмени е позитивната настройка. Рейнс споделя, че е нужно да си еластичен, да се адаптираш към новите култури и способи на работа. Също значимо е да не се оправдаваш за нещо с това, че си чужденец.

Друга присъща линия, която нормално споделят сполучливите задгранични изпълнителни шефове, е, че не се оплакват за американската политика или имиграцията, а виждат себе си на точното място в точното време.

Компаниите, които задграничните бизнесмени основават в Съединени американски щати, оферират действително доказателство, че разнообразието работи. Например в RubiconMD работят хора със друг опит, от разнообразни страни, в това число Гана, Нигерия, Испания, Канада, Индия, Китай и Германия.

В една световна стопанска система, неповторимия опит и другата визия постоянно се трансформират в основните активи на един стартъп. Чуждестранните създатели в Съединени американски щати се усмеляват да бъдат разнообразни, което е значимо преимущество за триумфа им. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР