Серена Уилямс отново е на тенис корта, но преди това

...
Серена Уилямс отново е на тенис корта, но преди това
Коментари Харесай

Серена Уилямс: Нищо не стана както трябва по време на раждането


Серена Уилямс още веднъж е на тенис корта, само че преди този момент пътят бе дълъг и лъкатушещ. Във февруарския брой на "Vogue" звездата от женския тенис споделя за раждането на щерка си Алексис Олимпия, с която е на първа страница на списанието. Момиченцето се роди на 1 септември 2017 година

Серена Уилямс имаше относително спокойна бременност, само че самото раждане не протече по този начин елементарно. Тя трябваше незабавно да роди с цезарово сечение, тъй като сърдечната активност на бебето по време на контракциите е била доста слаба.

Операцията предходна добре, брачният партньор на тенисистката Алексис Оханян е прерязал пъпната шнур и дребната Олимпия е била сложена на гърдите на майка си за първата си среща. "Това възприятие е необикновено, само че по-късно всичко се обърка", споделя 36-годишната майка пред американското списание.

Докато се възстановявала в болничното заведение от интервенцията, внезапно тя почувствала, че не може да диша. Веднага помислила, че има белодробна емболия, тъй като Серена Уилямс доста добре познава признаците на тази болест. Тя към този момент е боледувала през 2011 година Затова незабавно настояла пред лекарите да мине през скенер. Лекарите обаче сметнали, че всичките тези признаци са поради обезболяващите медикаменти, които тя взима и че си фантазира. Въпреки това вземат решение да изпълнят молбата й... и диагнозата е вярна. Серена Уилямс в действителност страда от белодробна емболия.

"Казах им: слушайте лекар Уилямс", споделя още тенисистката. Но това не е краят. Заради острата кашлица, раната от секциото се отваря и младата майка още веднъж би трябвало да отиде в операционната. По време на интервенцията лекарите установяват, че тя има и хематом в корема. Предприемат нужните ограничения и резултатът е: Серена Уилямс остава няколко седмици на легло.

Днес към този момент тя се усеща доста добре и още веднъж излезе на корта. Тя споделя, че все пак, че е изкушена от концепцията да се отдръпна и да последва брачна половинка си Алексис Оханян в Сан Франциско и да бъде "просто майка", Серена прецизира, че няма да стане внезапно. "То е ясно без да го кажа, само че в действителност желая да печеля още трофеи на Големия шлем" (Grand Slam), прецизира тя.

В своя актив Серена има 23 трофеи, само че желае да стигне до 25, с цел да надмине австралийската си колежка Маргарет Смит Корт и да стане най-голямата спортистка в света.

"Мисля, че детето ще ми помогне. Когато бях нервна губех мачовете, в този момент имам възприятието, че всички грижи изчезнаха с раждането на Олимпия. Мисълта, че това прелестно бебе ме чака у дома, ме кара да мисля, че нямам потребност от толкоз доста мачовете. Нямам потребност от пари, от трофеи и авторитет. Искам ги, само че нямам потребност. Това е ново, друго възприятие за мен", споделя в умозаключение най-голямата тенисистка. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР