Serbia Open, осминафиналАндрей Рубльов – Иржи Лехечка 4-6, 7-6(1), 6-2Андрей

...
Serbia Open, осминафиналАндрей Рубльов – Иржи Лехечка 4-6, 7-6(1), 6-2Андрей
Коментари Харесай

Рубльов бе сериозно затруднен, но се справи с Лехечка


Serbia Open, осминафинал

Андрей Рубльов – Иржи Лехечка 4-6, 7-6(1), 6-2

Андрей Рубльов стартира присъединяване си на ATP 250 шампионата в Белград с сложен триумф над международния №93 Иржи Лехечка. Вторият подложен изпита съществени компликации против младия чех, само че все пак не позволи сензация и съумя да стигне до идната фаза на конкуренцията в сръбската столица. Това бе победа №20 за руснака от началото на сезона, както и неговата дебютна в тази конкуренция.

Там Рубльов ще се изправи против спечелилия от мача сред Холгер Руне и Таро Даниел.

Световният №8 бе много по-агресивен на сервис и направи повече двойни неточности (6-2), само че за сметка на това записа повече асове (5-2) и завоюва впечатляващите 82% от точките си на първи сервис (41/50). Рубльов осъществя два от петте си брейкпойнта (40%), само че това се оказа задоволително, защото Лехечка оползотвори единствено един от своите четири шанса за пробив (25%).

Двубоят стартира равностойно, като в първите шест гейма и двамата завоюваха подаванията си. Рубльов стигна до брейкпойнт при 2-1, само че не съумя да се възползва от шанса си. Тази неточност му струваше скъпо, защото малко по-късно Лехечка осъществя брейк, след който натрупа задатък от 5-3. Това се оказа повратният миг в сета, защото чехът задържа преднината от два гейма и се наложи с 6-4.

Силната серия на международния №93 можеше да продължи, само че в откриващия гейм на втората част Рубльов избави точка за пробив и завоюва подаването си. Това бе единственият брейкпойнт, който се откри пред някой от двамата във втория сет, и в последна сметка се стигна до тайбрек. В него доста по-големият опит на Рубльов си пролича и руснакът се възползва оптимално от няколкото неточности на своя конкурент, спечелвайки втората част със 7-6(1).

В заключителния сет по-добрата физическа кондиция на Рубльов наклони везните в негова изгода и втората ракета на Русия осъществя ранен пробив за 2-0. Лехечка редуцира пасива си, само че втория подложен бързо си върна самодейността и осъществя нов брейк, доближавайки се единствено на гейм от успеха. В седмия гейм Лехечка избави мачбол и завоюва подаването си, само че в последна сметка напъните му се оказаха напразни, защото няколко минути по-късно Рубльов оформи крайното 4-6, 7-6(1), 6-2 по-късно повече от два часа игра.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР