Септември започна силно за родилното отделение в университетска болница „Дева

...
Септември започна силно за родилното отделение в университетска болница „Дева
Коментари Харесай

Бейби бум в Бургас за една нощ

Септември стартира мощно за родилното поделение в университетска болница „ Дева Мария “ в Бургас. Вторник се оказа повече от плодороден и единствено за 12 часа в лечебното заведение първата си глътка въздух поеха 10 бебета - 6 девойки и 4 момчета, написа локалният "Флагман ".

„ Работата на цялостни обороти в родилно поделение е нещо, което вместо да изморява, увлича ", споделя началникът на отделението доктор Валентин Ирмов, който е бил на промяна във вторник.

„ Адреналинът, който получаваме при всяко раждане, приключило сполучливо, е нещо, което ни рестартира и гони умората. Не знам дали някой се замисля какво напрежение и какъв стрес е за екипа до момента в който забележим, че майката и бебето се усещат добре. Няма доктор, който да не се тормози за пациента си, ние не вършим изключение. “ споделя известният акушер-гинеколог, спечелил доверието на хиляди бременни дами и притежател на високото отличие „ Акушер-гинеколог на България “.

„ Ражданията не могат да бъдат конвейерна активност, всяка родилка е със лична специфичност, всяко бебе има разнообразни потребности. “ споделя и старшата акушерка Янка Ченешева, която, дружно с акушерки Галина Кръстева, Наска Рачева и операционна акушерка Женя Арсова, е била на промяна във вторник.

Десет бебета за промяна са предизвикателство за всеки екип, признават акушерките, само че са безапелационни, че могат да се оправят и с още толкоз.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР