Септември - Верея 2:0 Септември победи с 2:0 Верея на

...
Септември - Верея 2:0 Септември победи с 2:0 Верея на
Коментари Харесай

Головете на кръга: XXVI-и кръг /първа част/

Септември - Верея 2:0

Септември победи с 2:0 Верея на Националния стадион "Васил Левски " в първа среща от 26-ия кръг на Първа лига. Така домакините приключват постоянния сезон с актив от 31 точки и сега заемат седмо място във краткотрайното класиране. Верея остава на шеста позиция с 35 пункта. Първата добра опция в срещата се откри в 13-ата минута пред Асен Чандъров. Халфът на домакините бе изведен от Борис Галчев, само че бе затворен от Илия Мунин и Даниел Наумов. В 19-ата минута Денислав Станчев можеше да изведе Верея напред в резултата след пас на Венцислав Христов. Младият футболист бе изпреварен в решителния миг от Елтон. Седем минути преди края на полувремето Христов стреля едва в ръцете на Валентин Галев. След подновяването на играта Септември взе самодейността и още в 47-ата минута излезе напред в резултата. Иван Тилев центрира към Будинов в наказателното поле и той с глава прати топката в мрежата на Наумов. Последваха пропуски на Тилев, Галчев и Фабиано Алвеш. Така се стигна до 71-ата минута, когато резервата Мартин Тошев удвои преднината на Септември. Нападателят се възползва от недоразумение в отбраната на Верея. До края на срещата Борис Галчев бе покрай нов гол, само че ударът му от директен свободен удар бе отразен от Даниел Наумов.

Берое - Витоша 0:0

Берое приключи наедно 0:0 вкъщи с Витоша Бистрица в дуел от 26-ия кръг в Първа лига. В мача в Стара Загора липсваха чистите голови положения преди почивката, а в 24-ата минута Иван Иванов остана непокрит на няколко метра от вратата на Витоша, само че ударът му беше неакуратен. Три минути преди почивката. Четин Садула от гостите опита да стреля към вратата на "зелените ", само че Георги Аргилашки без проблеми се оправи със обстановката. След почивката играта не се промени и Берое още веднъж не успяваше да притисне своя противник. В 58-ата минута опитният Мартин Камбуров беше изведен в наказателното поле, само че ударът му от близко беше блокиран от Румен Гьонов. В 76-ата минута шут на Лъчезар Котев по земя мина на сантиметри от лявата греда на вратата на старозагорци. В минутите до края на дуела Берое опита да провежда напън, само че до чисти голови положения пред вратата на гостите от Бистрица не се стигна. След това тъждество "зелените " приключват постоянния сезон на четвърто място с 45 точки, до момента в който Витоша има единствено осем извоювани точки на 14-та позиция.

Ботев Пд - Дунав 3:0

Ботев Пловдив победи с 3:0 Дунав в мач от 26-ия кръг на Първа лига. Головете паднаха през второто полувреме, като два означи бразилецът Жоао Паоло, а един път прецизен бе Тодор Неделев. Домакините започнаха по-активно и още във втората минута Жоао Паоло проби рисково, стреля, само че топката бе избита от Мартин Ковачев. Русенци отвърнаха с рискова офанзива пет минути по-късно, когато Бирсент Карагерен шутира от 12 метра, само че Иван Чворович почисти коженото кълбо с крайник. Играта продължи с разменени офанзиви към двете порти. В 16-ата минута Густав Афонсо от "канарчетата " получи пас от дълбочина излезе самичък против Муртин Луков, стреля, само че стражът на Дунав мазета топката в ъглов удар. След неговото осъществяване топката попадна в Радослав Терзиев, който я продължи към Тодор Неделев, чийто изстрел обаче бе блокиран. Три минути по-късно Божидар Васев центрира рисково, само че Пламен Димов почисти коженото кълбо в ъглов удар. В 33-ата минута Серкан Юсеин стреля неопределено от комфортна позиция. Две минути преди почивката Диого Кампос не съумя да вкара гол след удар с глава от чиста позиция. В началото на втората част домакините пропуснаха отлична опция да поведат в резултата. В 49-ата минута Лазар Марин центрира отляво, само че Тодор Неделев не съумя да засече топката на празна врата. Феновете на Дунав пък издигнаха афиш "Искаме Ботев на Колежа " и бяха бурно приветствани от "жълто-черните " ентусиасти, които желаят клубния стадион "Христо Ботев " в Пловдив да бъде построен и любимците им още веднъж да играят на него. Привържениците на "канарчетата " пък издигнаха афиш "Криви сметки без кръчмар ", подкрепяйки по този метод старши треньора Николай Киров и помощниците му. В 65-ата минута Тодор Неделев центрира, Стивън Петков отрази удар с глава, само че топката направи парабола и не влезе във вратата на противника. Настойчивостта на "жълто-черните " даде резултат в 68-ата минута. Тогава Густаво Афонсо пое топката, подаде на Жоао Паоло, който с удар по диагонала откри резултата за 1:0. Две минути по-късно Васил Шопов от гостите пропусна да изравни от комфортна позиция. Тодор Неделев повиши на 2:0, вкарвайки хубав гол с удар от 30 метра. Три минути по-късно Стивън Петков пропусна да се разпише от чиста позиция. Жоао Паоло дефинитивно довърши гостите с втория си гол в 79-ата минута, когато се разписа за 3:0 след независима акция и удар по земя. В 84-ата минута Васил Шопов от Дунав можеше да понижи резултата, откакто излезе самичък против Иван Чворович, трансферира го, само че топката излезе в навън. В 89-ата минута Тодор Неделев пропусна да се разпише за повторно от преференциална позиция.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР