Септември София постигна много важна победа с 2:1 над Хебър

...
Септември София постигна много важна победа с 2:1 над Хебър
Коментари Харесай

Септември София обърна Хебър и гледа към елита

Септември София реализира доста значима победа с 2:1 над Хебър в борбата за промоция в елита от 29-ия кръг на Втора лига.

С триумфа септемврийци изместиха днешния си противник от 4-ото място във краткотрайното класиране, което дава право на бараж. Домакините трябваше да вършат поврат, откакто Олег Димитров даде задатък на гостите в 10-ата минута, само че единствено две по-късно Марио Илиевски изравни. В 23-ата минута Радослав Терзиев си вкара автогол.

Септември събра 50 точки, до момента в който Хебър е с 49. За отбора от Пазарджик това бе трета загуба в последните 4 мача.

Срещата стартира под проливния дъжд на стадиона в Драгалевци, което очевидно затрудняваше и двата тима. Първата заплаха пристигна в 7-ата минута пред вратата на гостите. Йоан Гаврилов получи добра топка и незабавно опита шут, само че право в ръцете на Дебърлиев.

Три минути по-късно кошмарна неточност в защита на домакините разреши на Хебър да поведе. Неразбирателство сред вратаря Шейтанов и Асен Георгиев сервира топката на Олег Димитров, който нямаше по какъв начин да сгреши на празна врата - 0:1.

Столичани върнаха гола две минути по-късно. Центриране от корнер на Айкут Рамадан бе засечено на близката греда от Марио Илиевски за 1:1.

Домакините стигнаха до цялостен поврат в 23-ата минута. От десния фланг Айкут Рамадан центрира към Атанас Кабов, който овладя топката и шутира, а Радослав Терзиев в опита си да я почисти, я вкара в личната си врата - 2:1.

В 27-ата минута напречната греда оказа помощ на Дебърлиев да не получи трети гол. Асен Георгиев стреля майсторски от директен свободен удар, само че топката срещна рамката зад тила на стража на Хебър.

Половин час след началото на мача дъждът спря за наслада на футболистите и най-много на малобройните фенове. Нова опция се откри пред Сепетмври в 33-ата минута, само че Кабов не съумя да откри задачата. Две минути преди почивката Кристиян Пешов бе изведен против вратаря Дебърлиев, който обаче излезе прозорливо и не разреши да бъде преодолян.

В 50-ата минута Асен Георгиев насочи удар с глава след центриране от корнер, който мина около вратата. Малко по-късно пред Хебър се откри отлична опция за изравнителен гол. Петков откри Манев отдясно, който пусна към Вълчинов. Последният обаче от 5-6 метра стреля около вратата.

В 66-ата минута Илиевски беше покрай втори си гол. Михайлов не се намеси добре и разреши топката да стигне до Илиевски, който се озова на стрелкова позиция, само че Дебърлиев съумя да избави. Малко по-късно вратарят на Хебър отрази и удар на Кабов.

В 77-ата минута отбраната на Хебър не съумя да почисти добре центриране отдясно. Топката стигна до Пешов, който насочи удар, само че около вратата.



Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР