Септември (София) и Левски се изправят утре в четвъртфинален сблъсък

...
Септември (София) и Левски се изправят утре в четвъртфинален сблъсък
Коментари Харесай

Божинов: На Герена ще стане двуостър мач, спектакъл... ще падат голове

Септември (София) и Левски се изправят на следващия ден в четвъртфинален конфликт от шампионата за Купата на България. Тимът от Втора Лига ще бъде алегоричен хазаин на стадион " Виваком Арена - Георги Аспарухов ", откакто двата клуба реализираха сделка за това. Макар и след драми. Спонсорът на Септември Румен Чандъров даже заплаши, че мач няма да има, само че въпреки всичко до сходно нещо не се стигна. " Мач Телеграф " се свърза с острието на клуба от квартал " Красна поляна " - Валери Божинов, който показа страстите и упованията си преди срещата на " Герена ".

- Валери, здравей. Как си? Къде те откриваме?

- Привет! Добре съм. Току-що бях на коафьор. Както всички знаят, постоянно съм обръщал внимание на външния си тип.

-Това за идната среща на Септември с Левски ли е?

- Не (смее се). Винаги съм обръщал внимание на прическата си, за мен е значима. Това приказва за индивида - какъв е и дали почита себе си. Няма връзка със срещата, която следва на " Георги Аспарухов ".

- Какви са упованията ти за този мач?

- Очаквам да стане един прекрасен мач, който да зарадва хората, които ще дойдат на трибуните, а и тези пред телевизионните екрани, радиото. Искам да са щастливи от това, което ще видят на терена, да стане в действителност един футболен празник. В него ще победи този, който заслужава повече. Със Славко Матич (б.р. треньор на Септември) имаме идентични визии за играта и съм на мнение, че това е витално значимо. Той обича тимовете му да държат топката, да пресират високо съперника и разиграват. Едно е повече от несъмнено - на " Герена " няма да се пазим и ще играем отворен футбол.

- Ще съумеете ли да се противопоставите на Левски на техен терен?

- Ще стане двуостър мач, театър. Един против различен се изправят едни от най-хубавите треньори в България. Надявам се и времето да бъде хубаво, тъй като по този начин ще дойдат повече почитатели на стадиона. Винаги е прелестно да играеш пред цялостни трибуни. Мачът е през седмицата, само че въпреки всичко е от 17,30 часа и се надявам повече хора да имат опция да посетят събитието. Левски се намира във напредък и това в допълнение ще накара да има повече фенове.
 Чандъров с огромен жест към Левски
Чандъров с огромен жест към Левски

Септември и " сините " ще разделят приходите от билети

- Как ти се коства Септември след зимната пауза?

- В отбора има доста млади и надъхани момчета, които са жадни за триумфи и да се потвърдят. Матич изисква, когато топката не е в наше владеене, да пресираме високо и да се опитаме по най-бърз метод да си я върнем. Настоява да се играе бърз и атакуващ футбол. Мисля, че ще има много голове в мача с Левски. Желая да победи Цар футбол. Пожелавам на " сините " да стигнат до край за Купата на България и да го вземат, само че с цел да се случи това, първо би трябвало да минат през Септември, а това няма да е елементарно. Ще играем пред най-голямата аудитория у нас и това стимулира всички в допълнение. Пожелавам на Левски да вървят напред и нагоре.

- Много хора чакат Септември да се затвори, може ли това да се случи? Ще се преценявате ли се Левски по един или различен метод?

- Ще се опитаме да играем футбол. Няма да отидем и да се затворим. Ще се надиграваме с тима на Мъри. На Славко Матич това му е философията и не мисля, че ще се затворим. Очаквам да се основат доста положения и пред двете порти и да паднат много голове. Станимир Стоилов, допускам, също както Матич, ще даде късмет на млади момчета, които ще сътворят театър. Ще е прекрасен празник, ще има прелестна атмосфера!

- Ще се зарадваш ли, в случай че вкараш гол на Левски?

- Не. Аз обичам този тим, в случай че осъществявам ще отида пред почитателите и ще се поклоня. Левски ми е в сърцето. Благодарение на тези последователи моят обичан тим е жив. Левски е безконечен! Поздравявам всички, които са част от тази акция и приканвам още повече почитатели да станат част от нея.

- Защо се стигна до последната ти разлъка със " сините "?

- Стоилов си има визии. Не си отидох единствено аз, а още дузина играчи. Той желае да построи млад тим, който да се развива с всеки минал мач. Едни си потеглиха, други пристигнаха. Аз мога единствено да съм горделив, че бях част от този тим и тази велика аудитория. Мъри пристигна и ми показа какво мисли. Ако бях останал на " Герена ", моята функционалност щеше да е друга, а не на терена. Аз към този момент съм на 36 години. На него и момчетата ще им е нужно време, няма по какъв начин да станат от през днешния ден за на следващия ден нещата, само че те работят вярно. Няма по-правилен човек от него за треньор на Левски. Трябва самообладание и си мисля, че почитателите са го осъзнали и ще дадат нужното време. Левски има за цел влизане в европейските клубни шампионати и това е изцяло постижимо. Дай Боже, скоро " сините " да се върнат на върха, където е мястото на този тим. Да създадат още веднъж незабравими приказни вечери в Европа.

- Търпението ли е ключът към триумфа за Левски?

- Да. Аз споделям философията на Станимир Стоилов. Имаме идентични визии за футбола. Надявам се играчите в тима да хващат всеки един късмет и да го осъществят. Трябва самообладание и време. Всички виждаме по какъв начин той постанова и млади момчета измежду титулярните 11. Той постоянно е обичал да работи с надарени, кадърни младоци и да ги развива. Всички му имаме вяра и аз, и почитателите.Това е една войска и съм горделив, че съм част от нея. Казвам това, тъй като и аз съм един от тези хора. Един от " Синята войска " и това е горделивост за мен. Всички имаме вяра на Станимир Стоилов и тима. Тази войска те натиска да даваш всичко от себе си на терена, да оставяш сърце и душа на него.

- Продължаваш ли да помагаш на Левски финансово? Не веднъж си го правил.

- Винаги съм помагал и не преставам да го върша. Помагам с поддръжката си и с дарения, тъй като Левски е безконечен! Всички го вършим като даваме пари и лансираме концепцията. Това е нещо, което не може да се купи с пари, нещо завещано от предците ни. Една магия, която сплотява и не би трябвало да изчезва в никакъв случай. Любовта на хората не се купува. Или я имаш, или не. Трябва да сме спокойни, тъй като Левски е в сигурни ръце.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР