Септември е добър за започване на кампания по ваксиниране срещу

...
Септември е добър за започване на кампания по ваксиниране срещу
Коментари Харесай

Д-р Брънзалов: Най-големият проблем е липсата на алгоритъм за диагностициране на COVID-19

" Септември е добър за започване на акция по имунизиране против грипните вируси, имаме заричане, че в най-скоро време ще има относително задоволителен брой ваксини ". Това сподели в предаването " Още от деня " по Българска национална телевизия доктор Николай Брънзалов, заместник-председател на Българския лекарски съюз.
Според него, в случай че няма симптоматика, на пациента може да се сложи противогрипна ваксина и няма заплаха, даже и да е инфектиран с. " Не имам вяра, че изобщо има доктор, който би отдиференцирал единствено с физикален обзор, а даже и с някои параклинични проучвания, грипна зараза и ковид ", безапелационен бе той. 
 Д-р Николай Брънзалов: Децата не би трябвало да минават на онлайн образование Д-р Николай Брънзалов: Децата не би трябвало да минават на онлайн образование
„ За да има резултат като общ имунитет в обществото от противогрипните ваксини би трябвало да има покритие от към 75% от българското нас...
" Има проблеми с диагностицирането, изключително в доболничната помощ. От 25 юни до 21 септември са направени 370 573 PCR теста, от които едвам 16 673 са платени от НЗОК през лечебните заведения ", призна доктор Брънзалов.
Най-големият проблем, който срещат джипитата в практиката си, е неналичието на логаритъм за диагностициране на ковид. “Все още този логаритъм не е явен. Ако детето ни прояви някакви признаци, незабавно се обаждаме на общопрактикуващия доктор, който дава съответните упътвания, както и ще уреди по-нататък писмено казуса. Така се практикува, в случай че детето е развило признаци в учебно заведение и са извикали родителите да го приберат “, разясни още доктор Брънзалов.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР