Септември 2022 година ще остане с две тъжни дати -

...
Септември 2022 година ще остане с две тъжни дати -
Коментари Харесай

Време е България да спре да се залъгва каква е путинова Русия

Септември 2022 година ще остане с две тъжни дати - починаха Михаил Горбачов и кралица Елизабет Втора. Хората на мира понижиха с двама и то какви.

Другите две доста значими дни от календара са 24.02. - началото на войната на Русия против Украйна и 21.09. - откриването на втори фронт на войната - фронт освен против Украйна, само че против и съветския народ.

Бяхме не запомнили за маниакалния абсолютизъм и великолепие, водещо към война.

В Третия райх и в сегашната “руска империя ” поставените отпред, въпреки и посредством избори, са инцидентни хора без изключително обучение или потенциал за ръководство. Подценявани от тези, които са ги издигали, тези хора с нещастливо детство и подценявани от средата си, поддържат у себе си изумителна завист, злоба, злопаметност, предизвикващи боязън у другите.

Някакви начални триумфи ги издигат в личните им очи като международни водачи, а в очите на другите като пресметливи стратези. Впоследствие се оказват единствено примитивни унищожители на човешки живот.

Уникалното в Русия е, че за първи път евентуално в историята на човечеството каста силоваци, подготвени да репресират, шантажират и убиват, има всичко в една страна. Всичко - освен пари и дами, а всичко. Административната власт, финансовата власт, правосъдната власт, медийния надзор и благосъстоятелност, само че и нещо непостигано до момента - собствеността на стопанската система, частната благосъстоятелност или държавната, ръководена като частна. И с дребни изключения, нито един от ръководещите и контролиращи всичко това, няма обучение или опит в поверената му сфера.

Развитието на стопанската система не е приоритет - в ресурсно насочената стопанска система на петрол, газ, въглища, метали, зърно и други, не е належащо. Приоритет е краденето - контролираш и усвояваш износа. Друга стопанска система не е нужна. Тя мъчно ще се управлява и основава омразната самостоятелна междинна класа.

Този модел, в който хора от репресивния уред се трансформират от инструмент на властта в носители на цялата власт, стряска политиците на всички места по света.

Дори автократи като Си Дзинпин, Ердоган, Нарендра Моди (Индия) и други са изрично срещу. Те също желаят развиване в страните си, а не атомни бомбардировки. Службите са да служат, не с цел да ръководят. Когато Комитет за Държавна сигурност (на СССР) и Гестапо завладеят властта - следва злополука за света.

Дори автократите желаят да живеят в първокласния си мир, а не в окопите на войната.

Това действително е война на модела Путин против всички в света.

Защо и по какъв начин се стига до тези кошмарни за Европа интервали? Може би тъй като в наше време, в страната с най доста нуклеарни бойни глави и бомби в Европа се живее най-лошо и се краде най-вече. И тези, които са прибрали милиардите, въпреки и да са се изнесли в Европа, не престават да ненавиждат Европа, тъй като тя не ги величае.

Дори най-обикновените руснаци, ходещи по улиците на България, са надменни и арогантни, а посланичката е като генерал-губернатор в София от 19 век и искрено ненавижда България. За страдание Стефан Стамболов не ни е президент. Всъщност президент има ли? Ако Радев е за тази путинова Русия, да излезе и да каже непосредствено като Орбан.

“Левада - Център " - най-качествената съветска социологическа компания, оповестена за задграничен сътрудник излезе с данни, че първите три най- уважавани институции в Русия са армията, президентът (Путин) и ФСБ(КГБ).

Двадесет и три години това мнение се насажда от следените медии и хората си споделят, че може би е по този начин, или в случай че не е - те ли са тези, които би трябвало да го трансформират.

Сега обаче гениалното ФСБ, което е оплело целия свят, е сбъркало, че за 4 дни Украйна ще е превзета. Армията я бият. Вижда се и че не е тъкмо войска, тъй като другата присъща линия на тоталитаризма е, че до момента в който ти крадеш от народа и той краде от теб.

Путин губи всевъзможен почит по света, единствено един Берлускони още го обича. Сега ще хвърли в огъня един милион руснаци, само че “бий, с цел да те почитат ” от дълго време не върви.

" Левада - Център " са умни хора, въпреки и деликатни (нали са непознати агенти) и взели, че попитали руснаците - какво избират, да са част от велика страна и да живеят мизерно, или да са естествена страна и да живеят удобно. 

И хората, за които това е имагинерен въпрос, а не настоящ и рисков политически, дали отговор като естествени хора - удобен живот в естествена страна 80%.

Време е България да не се залъгва каква е Русия, изключително тази сегашната путинова Русия. Европа спря да се залъгва, Америка спря да се залъгва, Индия не си прави никакви илюзии, Китай не се заблуждава, а Турция прави пари и уголемява въздействие.

Ние губим морал, сила и - за жалост - и мозъка, и парите си.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР