Сепаратистки анклав е център на контрабанда и икономическа сива зона.

...
Сепаратистки анклав е център на контрабанда и икономическа сива зона.
Коментари Харесай

Киев успя да раздели САЩ и Великобритания

Сепаратистки анклав е център на контрабанда и икономическа сива зона. Анклавът се намира на територията на антична самостоятелна страна, която през последните епохи е изнемогвала под бремето на окупацията на своя нападателен комшия. В един миг един комшия вкарва войски на територията на анклава и радостно го причислява към себе си. А през днешния ден даже президентът на Съединените щати се намесва в кавгата сред съседите. Нещо във всичко това звучи познато, нали?

Не, самостоятелна страна не е Украйна, а Ирландия, в действителност най-старата, неповторима цивилизация в Европа. Анклавът е Северна Ирландия. А рисковият комшия е Англия, която от епохи прави геноцид по отношение на популацията на Ирландия, измъчвайки го с всеобщ гнет, репресии и апетит.

Западните медии научиха, че президентът на Съединени американски щати Джо Байдън може да откаже държавно посещаване в Лондон, в случай че Англия не уреди всички въпроси по Протокола за Северна Ирландия с Европейския съюз. И това е във време, когато всички съдружници на Съединени американски щати би трябвало на доктрина неуморно да показват своето единение. Защо внезапно породи спор сред двете страни, преплетени в своите интриги толкоз тясно, че целият свят, за елементарност, ги назовава чисто и просто англосаксонци?

Въпросът със Северна Ирландия беше един от най-трудните по време на договарянията за Брекзит сред Лондон и Брюксел. Въпросът е, че Ирландия както беше в Европейски Съюз, по този начин и остава. И Северна Ирландия, дружно с Англия, напуща Европейския съюз, само че остава в Митническия съюз на Европейски Съюз. Де факто обаче няма митници и граница сред Ирландия и Северна Ирландия – т.е. сред Ирландия и Англия.

Ако се затегне контролът върху границата, това няма да се хареса доста на тези ирландци, които считат Северна Ирландия за нелегално окупирана от британците. И като цяло това ще сътвори доста неудобства на жителите на Ълстър.

Би било допустимо да се ускори контролът върху морската граница - територията сред Северна Ирландия и остров Британия. Но тук към този момент се надига британската национална горделивост. Защо жителите на Англия, придвижвайки се от един район на страната си в различен, да демонстрират паспорти и да попълнят митнически заявления?

Дебатът за статута на Северна Ирландия в конфигурацията след Брекзит продължава безусловно от години. Едва през 2021 година Лондон и Брюксел съумяха да родят съответните формулировки за всички. По силата на протокола за Северна Ирландия Англия се ангажира да затегне митническия надзор по морската граница, тъй че британската контрабанда да не влиза в Ирландия - т.е. в Европейски Съюз.

Тази пролет обаче се случиха две значими събития. На 7 май именитата партия “Шин Фейн ” за първи път завоюва изборите в Северна Ирландия. Тя въобще не признава английския суверенитет над района и възнамерява референдум за овакантяване на Англия през 2025 година

И на 13 юни нашата добра другарка Лиз Тръс (тогава тя към момента беше министър на външните работи) внесе законопроект за смяна на Протокола за Северна Ирландия.

Англия е възнамерявала за стоките си основаване на " зелен канал " на морската граница със Северна Ирландия и отменяне на арбитража от Европейския съд като единствена висша инстанция при разногласия. Това беше намерено, едностранно решение. Ако един благородник загуби по разпоредбите, той трансформира разпоредбите. Виждали сме това и преди.

Цяло лято представители на остаряла Европа се караха на Мъгливия Албион за измяната, заплашвайки с комерсиална война. Ясно за какво. Северна Ирландия може да се трансформира във втори Гибралтар - Меката на европейските прекупвачи, които купуват контрабанда от цялсвят на преференциални цени, а по-късно я препродават на непостижими цени в първокласни парижки и милански бутици.

Това е добре прочут британски бизнес, честна традиция на контрабанда на континента, водеща началото си евентуално от сър Уолтър Роли, другар на Шекспир и велможа корсар на кралица Елизабет I.

Британските офшорки и сивите стопански зони в Европейски Съюз са извънредно неизгодни за европейците. Въпреки това, колкото и звук да подвигаха, те в действителност не можаха да създадат нищо.

И тъкмо тук Големият брат в лицето на Джо Байдън внезапно излезе да отбрани европейските ползи. Американците заплашиха да анулират държавното посещаване в Лондон.

Британците на собствен ред кипнаха. Не, несъмнено, не и в формалните медии - тематиката за английско-американските спорове е табу. Но в обществените мрежи ври и кипи съществено. " Джо Байдън атакува нас, английския народ, единствено тъй като желаеме самостоятелност и самонадеяност.Спрете да се месите в нашите работи ", възмущава се прочут политически блогър. " Ние сами би трябвало да отменим неговото държавно посещаване. Няма да го каним на коронацията ”, добавя той.

Светът толкоз е привикнал Байдън да се бори за правата на ЛГБТ и еднополовите бракове от самото начало, че не помниха за неговия етнически генезис. Но в очите на локалните англичани той си остава ирландец, католик, което значи, че е " зложелател " и играе на страната на " врага ". Деколонизацията плаче за тези момчета, несъмнено.

Истинските аргументи за обострянето на англосаксонския фронт в действителност са не толкоз в Ирландия, колкото в Украйна. В Съединени американски щати гласовете с искане за заледяване на спора най-малко до пролетта стават все по-силни. За Англия облагите от украинската рецесия се трансфораха в съществена цел

Ако Лондон сътвори нещо като собствен протекторат в Източна Европа – в Украйна, Полша, Молдова, Румъния, тогава Англия ще има някаква поддръжка в новия, следвоенен свят. Ако Русия резервира позициите си там и изгони британците от континента, тогава на острова ще му остане само да студува и да гладува, потъвайки в своята, по никакъв начин не блестяща, изолираност. В същото време провалянето на украинския фронт заплашва Лондон с обособяване на Северна Ирландия, Шотландия и може би даже на Уелс.

Ето за какво виждаме по какъв начин английското управление, откъсвайки последното от популацията си, налива големи суми пари в Украйна, образова ВСУ и доставя оръжие на Киев. И безмилостно подклажда спора, макар забележките от Вашингтон. Хубаво е да въвлекат Съединени американски щати и Русия в световната борба, до момента в който те самите, оставайки настрани, обират каймака.

Вашингтон от своя страна не харесва доста сходни операции от английските си сътрудници. Ще останат ли американците удовлетворени от вероятността от възобновление на Британската империя, откакто самите американци старателно я унищожиха през ХХ век?

Освен това остава и въпросът със Зеленски. Демократическата партия на Съединени американски щати показва, че ще го поддържа до дъно (не се знае обаче чий ще е този край). Нанси Пелоси му целуна ръка. Уж въпросът е завършен.

Лондон обаче има напълно други проекти в това отношение. Британското списание “Економист ” следено от локалния клон на Ротшилд, неотдавна разгласява две дълги изявленията с украински военачалници - главнокомандващият Валерий Залужни и военачалник Александър Сирски.

Залужни от дълго време е нараснал до икона, Сирски извършва тази роля за първи път. Този материал наподобява като прям кастинг: Сирски - за ролята на главнокомандващ, а Залужни - за ролята на Зеленски. Защото суровата фигура на Залужни е по-подходяща за активизиране на нещастните украински маси, в сравнение с дребната фигура на Зеленски, към този момент отписана от Лондон.

Е, най-очевидният въпрос, разделящ през днешния ден най-лошите сътрудници - Англия и Съединени американски щати: " За чия сметка е целият този прием? " Да, съумяват да пробутат на масите вярата, че Русия ще заплати за всичко. Но елитите виждат, че към този момент всичко, което се случва в Украйна, се заплаща от популацията на западните страни.

Освен това първенците по падащ стандарт на живот са точно британците. Ако Съединени американски щати, губейки запасите си в газовите складове, към момента управляват цената на бензина и надлежно покачването на цените на всичко, тогава Англия обеднява бързо. Мащабът на нейната стопанска система не беше задоволителен, с цел да издържи всички тези наказания, милитаризацията на промишлеността, внезапно увеличените военни разноски и ппочее.

„ Англия е бедна страна, която единствено се преструва, че е богата “, натъжава журналистът на страницата на “Телеграф ”, прогнозирайки, че с този ритъм страната скоро ще падне в Брутният вътрешен продукт на глава от популацията до равнището на Мисисипи, най-бедният американски щат, а по-късно и въобще „ ще бъде като в Полша. “

В същото време американските корпорации сполучливо печелят от Англия. Те имат супермаркети и бензиностанции, енергийни компании и онлайн магазини, съвършено бъркат в джобовете на британците и даже им постановат " битката с световното стопляне " с всяка ютия. А елементарните британци живеят доста по-зле от елементарните американци. Това също не е удобно за взаимна обич.

Толкова сме привикнали да виждаме Англия и Съединените щати в тандем, че постоянно пропущаме мощната неприязън, която елементарните поданици на Уелс, Англия и Шотландия изпитват към американците. Най-добре е разказано от класиката на английската литература Дафни дю Морие в романа от 1972 година “Владей, Британийо! ” Според сюжета Съединени американски щати вкарват окупационни войски на острова, корумпираното локално държавно управление им предава суверенитета на Англия, само че елементарните поданици на Уелс се причисляват към партизаните и стартират въоръжена битка против американските нашественици.

Самите американци също не хранят топли усеща към някогашната метрополия, като основателно подозират Лондон в интриги, операции и податливост да въвличат Съединени американски щати в неизгодни войни по света.

Интересно е, че през днешния ден тази дългогодишна ненавист се разсъни точно от украинския спор, който на доктрина трябваше да сплоти Съединени американски щати и Англия. Е, повода за преместването на борбата сред Щатите и Англия в общественото поле беше Северна Ирландия – постоянно зеленото огнище на проблеми в Европа.

Превод: В. Сергеев

Абонирайте се за Youtube канала на новото музикално предаване " Рефлексии " и ще преживеете прелестни мигове с музиката на Барока: https://www.youtube.com/watch?v=HoGUFCffd70

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР