SEO или PPC – кое е по-добре за бизнеса ви?

...
SEO или PPC – кое е по-добре за бизнеса ви?
Коментари Харесай

Търсачки или кликове?

SEO или PPC – кое е по-добре за бизнеса ви? Това е сложен въпрос и няма единствено един отговор. Но, мога да ви оказват помощ да установите факторите, които би трябвало да имате поради, когато вземате решение кое да изберете, написа Тимъти Картър за Entrepreneur.

Един от най-често задаваните ми въпроси от притежатели на бизнес е вариация на: „ Трябва ли да заплащам за SEO или PPC? ”.

Основното за SEO и PPC

Ще стартираме с главните пояснения за тези, които не са напълно осведомени с тези принадлежности.

SEO е абревиатура за “search engine optimization ” или оптимизация на търсещите машини. Всички използваме търсачки всекидневно, с цел да открием нещо, без значение дали е въпрос, обвързван с историята, или линк към магазин, който продава някакъв артикул. SEO е обвързвано с усъвършенстването на уеб страницата ви, тъй че да застане на по-високи позиции в резултатите от избрани търсения и по този метод да се покажете на таргет аудиторията си.

PPC е редуциране от “pay-per-click ” реклама. Идеята тук е да употребявате платформа като Гугъл, Фейсбук или Bing, с цел да позиционирате рекламите си и по този начин те да бъдат видени от евентуалните ви консуматори. Накрая плащате сума за всеки човек, който кликне на рекламата ви.

И двете тактики са много разпознаваеми в света на маркетинга, и двете са съответстващи за търсачките. Но, всяка има своите преимущества и дефекти.

Какво му е хубавото на SEO?

Дългосрочна дейно и възвръщаемост на вложенията. SEO е по-изгодна от PPC рекламите, изключително в дълготраен проект. Отнема известно време, до момента в който една SEO тактика стартира да набира инерция, защото би трябвало време за основаване на наличие, създаване на връзки и увеличение на престижа на вашия домейн в очите на търсачките. След като този подтик е налице, ще започнете да генерирате впечатляваща възвръщаемост.

Достоверност и огранична прелест. Виждали сте реклами в Гугъл и преди. Какво мислите за тях? Ако сте като множеството хора, евентуално пропускате неотложно рекламите и преминавате към органичните резултати. Това е по този начин, тъй като резултатите от органичното търсене имат по-висока меродавност. Това прави SEO превъзходен метод да се уверите, че вашият бизнес ще бъде обсъждан като влиятелен, в случай че сте в органичната селекция.

Конкурентна доминация. В света на PPC всеки може да покаже рекламата си за несъмнено време, в случай че изхарчи задоволително пари. Но в SEO не е напълно по този начин. След като се утвърдите като престиж в дадена ниша, ще ви е елементарно да поддържате това конкурентно владичество, само че може да е мъчно да достигнете до такава степен.

Периферни изгоди. SEO изисква да създавате връзки, да пишете положително наличие и да вършиме уеб страницата си по-удобен за потребителя. Това му дава голям брой периферни изгоди и капацитет да поддържа доста други маркетинг тактики.

Ползите на PPC

Незабавна успеваемост. Не е нужно да чакате седмици или месеци, с цел да „ задействате “ тактиката си. Ще започнете да виждате рекламите си, незабавно щом започнете да плащате за тях, което прави тази тактика по-бърза от SEO като цяло.

Гарантирани резултати. При SEO има малко шанс и вяра. Но, в света на PPC няма такива догадки. Плащате за кликовете, които фактически получавате, тъй че в прочут смисъл има обезпечени резултати.

Фино надъхан надзор. PPC предлага доста по-фини настойки. Можете да насочите тъкмо към аудиторията, която желаете да достигнете, както и да тествате рекламите си, с цел да видите какъв брой ефикасни са те в действителност.

Входни точки. Утвърдените SEO съперници постоянно са сложни за премахване. С задоволителен бюджет и вярно таргетиране PPC рекламите могат да изместят на практика всеки съперник.

***

Ако желаете да развиете бизнеса си допустимо най-бързо и дейно, е добре да употребявате композиция от SEO и PPC. Всяка тактика има мощни и слаби страни, които допълват другата. Въпреки това някои аспекти на вашия бизнес би трябвало да ви накарат да предпочетете единия инструмент малко повече от другия. Ако имате стеснен бюджет и дълъг времеви небосвод, SEO е по-добрият вид. Ако имате непосредствени нужни от увеличение на трафика, PPC рекламите са по-добри.

Тимъти Картър от организацията за цифров маркетинг SEO.co за
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР