Сензацията е факт - на 60-годишна възраст Джими Уайт преодоля

...
Сензацията е факт - на 60-годишна възраст Джими Уайт преодоля
Коментари Харесай

Джими Уайт сензационно се класира за основната фаза на UK Championship

Сензацията е реалност - на 60-годишна възраст Джими Уайт преодоля квалификациите на Шампионата на Обединеното кралство по снукър и се класира за 1/16-финалите за първи път от 2010-а насам.

Живата легенда, който дружно с Рони О’Съливан ще посети България за два демонстративни мача на 25 и 26 ноември, се саморазправи с 6:1 с Доминик Дейл в последния рунд на пресявките.

Така Вихрушката доближава тази влиятелна фаза на шампионата от “Тройната корона ” за първи път от 12 години. Той го направи по решителен метод в тежкия квалификационен цикъл - победи с по 6:0 в първите два кръга против Виктор Саркис и Мичел Ман, преди да сервира огромната изненада при 6:4 над Стивън Магуайър. 

Сега против Дейл Уайт продължи страхотната си форма и към този момент може да мисли за телевизионния формат на UK Championship, започващ през уикенда. 

Вихрушката завоюва купата в Шампионата на Обединеното кралство през 1992 година след 16:9 над Джон Парът във финала, а другояче още два пъти е достигал до борбата за трофея - през 1991-ва губи от Парът, а през 1987-ма отстъпва на Стив Дейвис.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР