Сензационно Левски се раздели с най-опитния си играч - Ивелин

...
Сензационно Левски се раздели с най-опитния си играч - Ивелин
Коментари Харесай

Ивелин Попов напусна Левски

Сензационно Левски се раздели с най-опитния си състезател - Ивелин Попов, единствено няколко дни преди значимия мач с Апоел (Беер Шева) от третия квалификационен кръг на Лигата на конференциите. Двете страни се разделят по взаимно единодушие, като Попето категорично е настоял да си тръгне още през днешния ден от стадион " Георги Аспарухов ". Опитният футболист отива в Ботев (Пловдив), където един от най-хубавите му другари Станислав Генчев е старши-треньор.

ПФК Левски се раздели с Ивелин Попов по взаимно единодушие. Прекратяването на контракта става по експлицитното предпочитание на полузащитника.
Със „ синята " фланелка Попов изигра 37 мача и означи 5 гола.
Ръководството, спортно-техническият щаб, футболистите и чиновниците на „ ПФК Левски " благодарят на Ивелин Попов за всеотдайността със синия екип и му пожелават доста здраве, персонални и професионални триумфи, написаха " сините " в формалната си страница.

Новината е много изненадваща, откакто през вчерашния ден навършващият 36 години през октомври футболист бе титуляр при триумфа с 1:0 над Ботев (Враца). Играчът с №10 бе сменен още на почивката от Николай Костов, което не се приело добре от Попов. Имащият 90 мача за България футболист изискал незабавно диалог с треньора, какъвто двамата са провели след края на мача с врачани. В него Попов е обяснил, че желае да напусне, защото има предпочитание да играе по-редовно и желае да отиде в Ботев. Самият треньор нямал желание да се разделя с Попов тъкмо сега, само че не желае и да държи футболист срещу волята му. Откровеното пояснение на Ивелин Попов било признато добре от наставника, който дал единодушието си той да разтрогне мигновено и да не бъде част от отбора.

С идването си на " Герена " Костов сподели ясно, че няма да разчита на първенеца на Русия с екипа на Спартак (Москва), като заложи на него от първата минута единствено два пъти от първите осем публични мача на Левски за сезон 2023/2024 година.

Трикратният " Футболист на годината " бе титуляр единствено при триумфа с 3:1 над Ботев (Пловдив), когато бе сменен при 1:0 за столичани в 64-ата минута, както и при триумфа в последния кръг против Ботев (Враца), където не излезе за второто полувреме. При провалите от ЦСКА 1948 с 1:2 на " Герена " и от Локомотив (Пловдив) също с 1:2 на " Лаута пък игра надлежно 45 минути и 32 минути. При триумфа с 1:0 над Шкупи в евротурнирите влезе в последната минута, а по-късно Марин Петков означи победното попадение, до момента в който в Израел се появи за последните няколко минути и имаше малшанс да уцели горната греда в продължението на мача с Апоел при равенството 0:0, пропускайки опцията да се трансформира в воин за " сините ".

Ивелин Попов дойде на " Герена " през лятото на 2022 година, като сбъдна фантазията на татко си Иван и на своя наследник Ивелин, които са огромни почитатели на Левски и желаеха да го видят със синята фланелка. На представянето си даже някогашния национал на България се просълзи заради този мотив.

Както е известно, Попето е младеж на Левски и постоянно е бил последовател на клуба. На 17-годишна възраст Попов избяга от " Герена " дружно с Иван Бандаловски през 2004-та година, с цел да се осъществя във Фейенорд. Само година по-късно се завърна в България, само че стартира професионалната си кариера с екипа на Литекс.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР